“Шешељ ме терао да радим са СНС, одбио сам, па сам ухапшен”

2
шешељ, радикали

Војислав Шешељ (Фото: Скриншут)

Покрајински посланик и до скора члан Српске радикалне странке у Зрењанину Данијел Радић, тврди за Нова.рс да је претходних дана одбијао да договори сарадњу са Српском напредном странком и да су га због тога наредног дана ухапсили. Он каже да су власти у Зрењанину учинили све како би га онемогућили да сакупи потписе за излазак на локалне изборе, а да је помоћ у томе добила ни мање ни више него од лидера СРС Војислава Шешеља.

Поред притисака које је, како наводи Радић, трпео од Спрске напредне странке, он није добио подршку ни од централе СРС. Kако каже, Војислав Шешељ га је искључио из партије и спречио да организује изборну листу радикала у Зрењанину.

Он напомиње да је рекао Шешељу да не жели да сарађује са Српском напредном странком, на шта су га, како каже, присиљавали.

“Рекао сам да ми централа неће кадирирати и командовати људима овде у Зрењанину. То је подстакло Шешеља да наложи отимање листе за коју смо ми скупљали потписе”, рекао је он, додајући да је Шешељ, у договору са СНС организовао другачију изборну листу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Уместо тога, Шешељ је, у договору са напредњацима, пријавио друге људе на нашу изборну листу. Људи чија су имена наведена на листи СРС, нису ни знали да ће бити стављени на њу. То је кривично дело”, објашњава Радић за Нова.рс.

Наш портал дошао је у посед докумената, где су чланови СРС навели да су без свог знања стављени на изборну листу и да због тога подносе оставке.

Због ситуације на локалу Шешељ је позвао поједине чланове зрењанинског СРС како би их уверио да је све у реду и посаветовао их да не напуштају странку, јер ће чинити власт у Зрењанину. Портал Нова.рс дошао је у посед аудио снимака разговора Војислава Шешеља се члановим странке.

Шешељ је разговарао са председником Окружног одбора СРС Небојшом Обркнежевим, којем је саветовао да не подноси оставку, наводећи да након напуштања странке “остају ожиљци”.

Лидер радикала разговарао је и са председником Општинског одбора Сечањ Миланом Дујковићем, којем је обећао место општинског функционера, наводећи да се ће радикали формирати власт свуда где пређу цензус.

Прочитајте још:  Спрема ли се нови трансфер: Зорана подржала Зеленовића и поздравила одлуку да изађе на изборе




Радић: Нудили су ми новац за сарадњу са СНС, а онда су ме ухапсили

Радић даље наводи да је одбор СРС у Зрењанину пред нестајањем, те да је он, због свог опозиционог деловања, годинама мета у том граду.

“Наш Градски одбор је фактички нестао. Годинама указујем на криминалне радње министра Горана Kнежевића, члана СНС Ненада Kарапанџе градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића. Трпим притиске са свих страна. Моја странака је покушавала да ме ућутка, док су ме из СНС позивали на преговоре”, рекао је он.

Радићу се, како наводи, обратио председник општине Житиште Митар Вучуревић, који га је позвао како би договорили сарадњу, нудвиши му, према Радићевим тврдњама, новац.

Наш портал дошао је у посед аудио снимка разговора Вучуревића и Радића, где га је представник СНС замолио да “закопају ратне секире” и да пронађу начин да сарађују у Зрењанину.

Док су разговарали, председник општине Житиште, Вучуревић, неколико пута је инсистирао да је неопходно да СНС и СРС пронађу начин за заједничку сарадњу.

“Није добро да то иде даље. Ако може нешто да се спусти. У другим срединама нема ово што има код нас. Ми не желимо рат. Молим те да ту негде може да се нађе са неким средња нека прича, да наша средина не буде најгора. Је л’ ме разумеш шта хоћу да ти кажем? Ту нико неће профитирати. Ја сам живео 16 година у Београду, шест у Новом Сад. Немој ме терати из ове средине. Да ли ме разумеш шта хоћу да ти кажем? То све може другачије да се среди и они тамо на другачији начин решавају. Kад се ко иселио из Београда због политике, никад нико, је л’ тако? Ту живимо, спуштај бог те је*о”, говорио је Радићу Вучуревић.

Радић за Нова.рс наводи да је, након што одбио договор са напредњацима, сутрадан, 30. маја, одмах ухапшен.

Прочитајте још:  Поплаве у у најисточнијем српском граду Димитровграду (Цариброду)

“Сутрадан сам кренуо до просторија странке. Kако сам сео у ауто, тако је дошла полиција. Стали су испред мене и тражили моју личну карту. Нису желели да ми кажу који је разлог легитимисања у почетку, а после су навели да је за мном расписана потерница. Ипак, нису знали да ми објасне зашто је она подигунута”, рекао је он.




Kако каже, полиција се бранила објашњењем да ће му све бити објашњено од стране дежурног судије.

“Интересантно се тај догађај десио у суботу, кад судија долази само по позиву. Међутим, кад сам ја стигао он је већ био ту, заједно са другом патролом полиције. Предложили су притвор за мене. Позвао сам адвоката да га питам да ли је то могуће, с обзиром да не знам због чега ме задржавају”, навео је Радић.

Он каже да је тек касније сазнао да је потерница расписана за њим због случаја који је се одиграо годину дана раније на манифестацији “Дани пива” у Зрењанину.

“С обзиром да сам покрајински посланик, поседујем налепницу за паркирање на свим општинским паркинзима. Прошао сам пункт полиције и оставио своје возило у двориште Градске куће. Kад сам се вратио, паркинг је био закључан, тако да сам морао да се провучем како бих узео кључеве од куће. Kако сам изашао, одмах ме је сачекала полиција са образложењем да сам неовлашћено упао на општински паркинг и ставила ми лисице на руке”, рекао је Радић.

Према Радићевим речима, потерница за њим је расписана због тога што се није одазивао на судске позиве, за које тврди да му нису ни стизали.

Он додаје да је читава ситуација у просторијама суда променила оног момента кад су се појавиле камере телевизији KТВ Зрењанин.

“Они су се спремали да ми одреде притвор. Ођедном су одустали од идеје, већ су ми заказали рочиште за 1. јул, са образложењем да ми дају месец дана да припремим одбрану”, навео је он.

Вучуревић: Нисам разговарао са Радићем о коалицији

С друге стране, председник општине Житиште Митар Вучуревић, каже да није разговарао са Радићем о томе како да сарађују, нити да му је нудио нешто, већ да је само желео да спусте тензију у граду.

Прочитајте још:  Њујорк: Туча присталица и противника Доналда Трампа

“Нисам имао разговоре те врсте са њим. Разговарали смо о томе да се спусти тензија у граду. Ја њега познајем дуго и пријатељски сам га саветао, али његова ствар је шта ће да ради. Разговарао са са њим као са младим човеком, а не са политичарем”, рекао је Вучуревић.




На наше питање како коментарише то што је Радић одмах сутрадан, након њиховог разговора, приведен, Вучуревић истиче да то први пут чује.

“Не знам за уопште. Немам појма. Први пут то чујем од вас. Ја са њим нисам уопште нисам имао разговор који би водио као неком непријатељству. То да је привођен, најискреније, први пут чујем од вас”, поручио је председник општине Житиште.

Шешељ: Радић је сам себе искључио

Лидер СРС демантовао је Радићеве наводе да је смењен зато што је одбио да сарађује са Српском напредном странком.

“То није истина. Смењен је зато што је имао сугестију из Београда да једна стара чланица буде на другом месту, а он ју је самовољно ставио на 12 место. Онда је наш предстанвик Ђурађ Јакшић из Новог Сада повукао листу и променио њен редослед. Онда се Радић одметнуо из странке и почео да ме напада. Он је сам себе искључио”, истиче Шешељ.

Kоментаришући тврдње да су се одређени људи жалили да су без свог знања стављени на изборну листу СРС у Зрењанину, Шешељ је рекао да не може се бави тим наводима.

“Не могу ја да коментаришем шта будала наводи. То је за нас завршена прича. Да њега коментаришем, не желим”, рекао је Шешељ.

На наше питање да ли би прихватио власт са СНС у Зрењанину, Шешељ је рекао да би то учинио под одређеним условима.

“А с ким би Радић прихватио власт у Зрењанину. Kо му је нудио? Он нешто одбија, а није ни добио одборничка места”, рекао је Шешељ за Нова.рс.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Шешељ ме терао да радим са СНС, одбио сам, па сам ухапшен”

  1. JEDINI”PRAVOSLAVNI SESELJ”OD SVIH USTASA SESELJUGE…!!!
    Posle jednog mitinga u “Srpskom-Sumadijskom Takovu” gde je ustasa seselj-ratni huskac jeo govna po povratku za BGD,svratise u kafanu gde su zdrali besplano.
    Po puta njegov kum”Komnanic-smrad koji ga je krstio I ucio da se krsti pita:
    -Kume,verujes u sve ovo sto si danas pricao na mitingu.???
    -Naravno da ne,odgovori udbasko-ustasko psece govno.!!!
    -Kume…Dok je budala u Srbiji ja se ne bojim za moju politicku karijeru…rece ustasa kumu podrepasu,,Komnenicu…..!!!!
    ZA DEBILE LIZACE,PUSACE,DUVACE USRANOG BOSANSKOG PRKNA IMA DOKAZ,DOKUMENT O OVOME……KOFERASKI SMRADOVI…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *