Хуавеј понизио Америку, Вашингтон приморан да укине забране

2

Из САД поручују да ће изменити своју одлуку којом се америчким компанијама забрањује да раде са компанијом Хуавеј. Ово ће омогућити компанијама из САД да раде на 5Г стандардима са кинеским гигантом. Како сазнаје Ројтерс, америчко министарство трговине и друге институције сагласне су са дизањем забране. Министар трговине САД, Вилбур Рос, потврдио је ову одлуку.

“Сједињене Америчке Државе неће одустати од лидерства у глобалним иновацијама. Посвећени смо заштити америчке националне безбедности и интереса спољне политике, па ћемо подстицати америчку индустрију да се у потпуности ангажује. Желимо да стандарди САД постану и светски стандарди”, рекао је Рос.



Када је неким америчким компанијама 2019. године било забрањено да деле своју технологију са кинеским фирмама, створила се општа збрка због тога што нису знали шта све ова забрана подразумева. То је значило и да не знају шта конкуренција ради, али и да не могу да сарађују на новим технологијама.

Констатовано је да америчко учешће у постављању стандарда “утиче на будућност 5Г, аутономних возила, вештачке интелигенције и других високих технологија”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Конфузија која траје још од 2019. године допринела је искључењу америчких компанија из разговора о техничким стандардима, стављајући их у стратешки неповољан положај”, изјавила је је Наоми Вилсон из Савета индустрије информационих технологија.

Амерички државни секретар Мајк Помпео састаће се ове недеље са кинеским званичницима на Хавајима, преноси Ројтерс позивајући се на неименовани извор.



Ројтерс / Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Хуавеј понизио Америку, Вашингтон приморан да укине забране

  1. Predlazem da otvorimo kladionicu za vlastodrzsce umesto sporta !
    Pocnimo od trampa pa preko ovog ovdasnjeg : U americi – pobeda trampa u odnosu na globaliste i obrnuto. Znaci isti tipovi 1,0,2 ! Kad su ga vec stavili u ovu novu igricu, za celnika borbe protiv cionista. Bar da imamo neke fajde od te komendije ! Kod nas bi se tipovala pobeda u indirektnim duelima sa opozicijom i oponentima ! Ima bezbroj mogucnosti za opklade. Npr. obecanja, ludom radovanja i ispunjenja obecanja kroz odredjene rokove, 1 mesec, 6 m., 1 godina, 4 g. itd. Doduse u toj semi nema iznenadjenja. Kod nas bi mogli da se kladimo i u tezinu sendvica. Ima bezbroj nacina. Moglo bi takodje opklada za duzinu trajanja strajka gladju, 1 dan, 2, 3 itd. Takodje i ko prvi bi se prijavio za gladovanje itd.

  2. Управо ова чињеница је доказ колико је опасна и за људе штетна 5Г технологија кад се толико отимају око ње трула америка и кина. Уз ту технологију контрола је омогућена свему што постоји на том делу покривености предајницима и репетиторима 5Г технологије али контролом имиз свемира.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *