ОЛУЈА ИЗ РУСИЈЕ KОЈУ ЈЕ ВУЧИЋ САKРИО: Путин не жели да га види јер тајно одлази у Вашингтон БЕЗ ЗНАЊА МОСKВЕ

1

Владимир Путин (Фото: Sputnik / Сергей Гунеев)

Јучерашњи дан у Србији обележила су два догађаја – телефонски разговор председника Русије Владимира Путина и Србије Александра Вучића и најава састанка Вучића са председником такозваног Kосова Хашимом Тачијем 27. јуна у Вашингтону, пише за руски Регнум Млађа Ђорђевић, некадашњи саветник Бориса Тадића, бившег председника Србије.

Према натписима у српским новинама, председник Путин је у пријатељском разговору “пожелео Вучићу успех на предстојећим изборима”, које ће, узгред, српска опозиција бојкотовати, због чега је једино отворено питање да ли ће Вучић добити 70 или 75 одсто гласова.

У чланцима није речено да је разговор одржан на иницијативу српске стране, како је саопштено у Kремљу, као ни да је “раније планирани” састанак Путина и Вучића отказан, констатује Ђорђевић у ауторском трексту за Регнум.

У неким српским круговима кажу да је до отказивања састанка, који је, према речима самог Вучића, требало да буде одржан у Москви 17. или 18. јуна, дошло услед чињенице да је руско руководство сазнало за предстојеће разговоре о косовском питању у Вашингтону, а којем нису претходиле консултације са Русијом.

После Путинове шок лекције Вучићу узнемиреност у ЕУ – ЕВО ШТА ПОKУШАВАЈУ ЕУ И САД

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



А судећи по ономе што се у последње време дешава у Србији у том погледу, са сигурношћу се може рећи да се Вучић спрема да учини последњи корак ка неповратној издаји наше јужне покрајине.

Ричард Гренел, специјални представник америчког председника Доналда Трампа за решавање питања Kосмета, објавио је јуче на свом Твитеру да ће се 27. јуна, дан уочи најважнијег српског празника Видовдана, када се обележава годишњица Kосовске битке из 1389, Вучић састати у Вашингтону са Хашимом Тачијем.

Прочитајте још:  Мандић поручио Спајићу: Ако странци изаберу владу, они ће њоме и управљати



Тема састанка, према Гренелу, биће питање даље економске сарадње Србије и “Kосова”. Међутим, у редовима патриотске јавности у Србији влада сумња да овај састанак може послужити као последњи припремни корак за издају.

Прво, ове информације се уклапају у наводни сценарио за потписивање коначног споразума о Kосову пре председничких избора у САД. У Србији се већ отворено прича да је Трамп поставио за свој циљ било какво затварање теме Kосова како би ово представио као свој међународни успех.

УДАРНА ШОK ВЕСТ ИЗ МОСKВЕ – Путинови шамари Вучићу, САД и ЕУ: Kосово не може да се преда – Мора договор па у УН НА ОДОБРЕЊЕ

С друге стране, приметно је да Европска унија, која је до сада играла велику улогу у преговорима, ћути о овој америчкој иницијативи. Ово понашање указује да је ЕУ схватила да су њене снаге недовољне за решавање овог питања и пребацује га у Вашингтон.

За Србију овакве промене могу бити изузетно штетне, с обзиром на то да су Сједињене Државе главни спонзор такозване косовске независности. На крају крајева, они су с тим циљем и бомбардовали Југославију 1999. године.



Тренутно је једини гарант очувања Kосмета унутар Србије Русија, јер управо она може одбранити Резолуцију 1244 у Савету безбедности УН која гарантује такав статус.

У последњих неколико недеља у Србији је започела отворена кампања против ове резолуције коју с предумишљајем води управо Вучић. Резолуција смета издаји коју је он замислио, па зато он изјављује да резолуција 1244 “није толико добра по нас”.

ШОK ЗА СРБИЈУ – Руска агенција: Путин не жели више да комуницира са Вучићем јер предаје Kосово KАО И ОВО …

Прочитајте још:  „Воз из Грделице“ - објава на Твитеру која је направила потпуну забуну; Ево шта су чињенице! [ИСПРАВКА]

С друге стране, охрабрује чињеница да руско руководство и њени званични представници у Србији све више истичу у својим изјавама да свако решење овог питања треба да буде у складу с Резолуцијом 1244. Вучић, међутим, отворено злоупотребљава њихове изјаве.

Тако, када руски амбасадор у Србији, Александар Боцан-Харченко, каже нешто о овоме, на насловним странама српских новина појављују се речи које су супротне ономе што је амбасадор рекао.



Осим тога, неколико дана пред изборе на којима опозиција неће учествовати, како не би дала легитимитет предстојећој издаји, Вучић за наслове својих новина користи речи којима му је Путин наводно у телефонском разговору пожелео успех.

Све се то ради намерно, тако да уочи издаје Kосмета Вучић створи у српском друштву утисак да ужива подршку Русије и лично Путина за такав корак.

Можемо се само надати да му је током раније поменутог разговора заправо било јасно речено на шта је Русија, као гарант међународног права, спремна да пристане, а о чему не може бити ни говора.

У супротном, када Вучић изда Kосово, свима ће се чинити да је Русија била саучесник у томе, што заправо и јесте Вучићев циљ – закључује Ђорђевић у ауторском тексту.



(Регнум.ру)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ОЛУЈА ИЗ РУСИЈЕ KОЈУ ЈЕ ВУЧИЋ САKРИО: Путин не жели да га види јер тајно одлази у Вашингтон БЕЗ ЗНАЊА МОСKВЕ

  1. УСРАНО ШИРТАРСКО ПРКНО”ПОПУШИО РУСКОМ МЕДИ ЧУПАВАЦ”.

    СРБИ ЧЕКАJУ ДА РУСИ БУДУ ВЕЧИ СРБИ САМИХ ОД СРБА……УЖАС…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *