Јеврејин др Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да морамо да зауставимо вирус и да је некада било лакше, када је било ванредно стање и рестриктивне мере на снази. Он је казао да морамо да схватимо да је дуга борба пред нама.

„Опет је у једном тренутку када се скинуло ванредно стање дошло до схватања да је све завршено, то је једна велика грешка која ће остати историјски забележена“, рекао је Кон, преноси портал „Б92“.

Он је навео све догађаје који су организовани у међувремену и оценио да нема никога ко се „баш прославио у схватању мера заштите“.




„Очекивало се да ће топло време смањити тај пренос који је постао експлозиван. Дошло је до суперпреноса вируса, тамо где се скандира, гласно виче, где има презнојавања, испарења, ту постоји аерогени пренос“, казао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кон је рекао да што се тиче преноса вируса корона ваздухом, ако сте близу на удаљености мањој од метар и на отвореном простору, није немогуће аерогено и капљичним преносом да се вирус пренесе.

„Када носи један маску, а онај ко је заражен не, ја сам заштићен само 30 одсто. Ако ја не носим, а заразан носи, ја сам заштићен 95 одсто, а ако сви носимо, онда смо заштићени 99 одсто. Ми сада имамо толико заступљен вирус, ми можемо да помислимо да је свако био у контакту. Он би требало да буде у самоизолацији. Ако ћемо сви да будемо у самоизолацији, онда је боље да уведемо полицијски час“, закључио је он.

Прочитајте још:  Марчело: Изоловао бих председника - неће да се тестира, а онда иде са свитом по Србији (Видео)




Београд доминантна потенцијална бомба
Он је казао да је ситуација у Београду погоршана.

„У Београду се 13. јула јавило 13.433 особа са симптомима респираторних инфекција, прегледано је 2.863, а узето брисева 1.444. Сваки трећи који је био сумњив, на крају се испоставило да је био заражен“, рекао је он.

Кон је истакао да ћемо ношењем маски помоћи не само себи, већ и здравственим радницима.

„Мере могу да почну да се примењују одмах, а не да се чека петак. Требало би већ сада да очекујемо резултате. Београд је у овом тренутку доминантна потенцијална бомба“, казао је он.
Како је додао, тог 13. јула забележено је присуство вируса у пет вртића, код троје запослених и шест родитеља.

Кон је казао да нема више простора за пооштравање мера, осим увођења ванредног стања.
„Главна мера је нема представа, позоришта, свадби, рођенданских прослава. Све смо то са једном мером захватили, нема ноћних окупљања. Ако није планирано, може и окупљање“, казао је он и додао да не може да очекује да неко ради против себе.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Др Кон: Уведимо полицијски час

  1. JEVREJSKO PASJE GOVNO 2010 si izvuko glavu ovoga puta bezi dok je vrema.
    Naravno i potomke skloni na vrema sto dalje od Srbije…SMRADU SATANISTICKI.

  2. Плаћеник банкстера преко СЗО у измишљеној “пандемији” 2009 свињског грипа драмио је да ће у Србији помрети 2 милиона људи ако не се не купи 7 милиона вакцина и претио оставком. Тако је доказао привженост својим цио газдама и добио лиценцу за ова посао који данас ради.
    Да се подсетимо акције свињски грип, када се вакцина рекламирала по политичкој ДС линији, чак се и тадић на ТВу јавно вакцинисао да поспеши акцију пелцовања наивних. На сви срећу само мали број у Србији је насео. Од 19 трудница које су тада примиле “заштиту” 13 родило аутистичну децу. У склопу дешавања око овог корона циркуса сазнали смо од једног израелског лекара који је такође повезао измишљену корону са измишљеним свињским грипом и рече да за сињски грип још није пронађена вакцина!
    Па шта је то Србија купила 2009 на милионе комада када по коновој препоруци и понудила грађанима на “спас”!?
    Поучени тим половичним искуством 2009, вакцине купљене али не убризгане, за корону су предвидели жешћу насилнију кампању користећи своје проверене, корумпиране и уцењене чиновнике, политичаре, уреднике новина … целог света људи
    Све сам корумпирани и уцењени кретен до кретена.
    Ако пратимо светску штампу испада да је корона победила све болести од којих се умире јер у новинама се умире само од короне а не од рака, срца, шећерне болести, чедоморства, глади, осталих врста грипа, маларије …
    Што значи када “направе” вакцину против короне постаћемо БЕСМРТНИ бар још месец, два, годину две … док нас ракчина не изједе. Зато стреме на 65+ да на њих не троше папир и боју за штампање новца за њихове пензије.
    Када их вакцинисани оболе од ракчине е онда ће им покупити сву уштеђевину на “лечење” и продужење мука на путу за вечна ловишта.
    Више не морају сточним вагонима гонити људе у конц логоре на клање, гушење, кување … па вађење златних зуба, прстења … него лепо кућни конц логор па вакцина … и па па а пре тога уштеђевина.
    Паметница деца бивших и садашњих изазивача ратова, трговаца робљем белим и црним, дрогом, децом, органима…
    Досетили се као да укину уставом гарантоване слободе прогласе непостојећу опасност од неких микроорганизама ( вируса ) и принудна вакцинација као против њих …
    Као да није било вируса и грипа када су устави писани и немају “клаузулу” УСТАВ НЕ ВАЖИ АКО БАНКСТЕРИ ПРОГЛАСЕ “ПАНДЕМИЈУ” НЕ ВИДЉИВОГ НЕПРИЈАТЕЉА.
    Зато су у државе наметнули све саме педерчине, лезбаче, чедоморке, дечије крвопије, педофиле, наркомане, убице … на власт.
    Да лакше их могу уцењивати и натерати на противприродни блуд и покупити им новац који су им дали назад користећи се свим мафијашким насилним средствима практикованима протеклим вековима…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *