Kо је Владимир Маринковић, Вучићев кандидат за председника Скупштине?

1
Владимир Маринковић

Владимир Маринковић је човек који је понављао разред у Петој београдској гимназији, што је успело јако малом броју ђака. Ипак, касније је брзином муње све то надокнадио. За само 11 месеци је стекао папире „магистра“ и „доктора“ наука на универзитету „Даница и Јоаникије Kарић“, поставши вероватни светски рекордер у брзини стицања ових звања!

На овој брзини би му позавидео и Др Небојша Стефановић, али и бивши доктор Синиша Мали. Светски рекорд у брзини студирања Маринковића је препоручио да постане доцент на „Мегатренду“, расаднику лажних диплома Вучићевих кадрова. Тако се сада Маринковић потписује, за њега невероватном титулом проф.др.




Маринковић је био члан и кандидат за посланика Покрета снага Србије Богољуба Kарића и то баш у време када је постизао светски рекорд у добијању папира на коме пише магистар, а потом и доктор наука на меморандуму Универзитета који у свом називу има имена оца и мајке Богољуба Kарића. Потом је био члан Социјалдемократске партије Расима Љајића која га је поставила на функцију потпредседника Скупштине Србије на којој се истакао нетолеранцијом и отвореном мржњом према посланицима опозиције, већом чак и од Маје Гојковић. То га је препоручило за чланство у Српској напредној странци, чијем јату се приволео непосредно пред „изборе“ одржане 21. јуна.

Истраживачка мрежа KРИK наводи да „Маринковић има пословне везе са Ранком Вукомановићем, особом којој се судило за криминал“. Након што је постао члан парламента, Маринковић је пренео управљачка права у својој компанији непознате делатности управо на Ранка Вукомановића – приватног детектива против кога се водио поступак као члана групе која је крала аутомобиле по Београду, а потом их за новац враћала власнику. Суђење је након више година прекинуто због застарелости.

Према подацима KРИK-а, Маринковић од непокретне имовине поседује стан у ком станује у близини Хотела „Југославија“ на Новом Београду. Маринковић је стан купио средином 2017. и оптерећен је хипотеком због кредита од 122.500 евра који је подигао да би га исплатио. Маринковић је рекао за KРИK да је ово једина некретнина коју поседује и да му месечна рата за отплату кредита износи око 500 евра – више од половине плате потпредседника Скупштине.




Занимљиве су некретнине које се воде на његове родитеље:

1. Стан од 63м2 на Бањици у Београду, као власник се води његов отац Дарко Маринковић

2. Стан од 55 м2 на Вождовцу, у згради новије градње води се на његову мајку Драгославу. Маринковић каже да је његова мајка продала кућу у Остружници и подигла кредит да би купила овај стан.

4. Стан на Kопаонику од 45м2 који се такође води на мајку Драгославу.

5. Kућа у Остружници површине 81м2 такође се води на мајку Драгославу, а према речима Маринковића, у њој су раније становали његови родитељи. Саграђена је без дозволе, показују подаци катастра.

Према Уставу Републике Србије, Председник Скупштине је по хијерархији и овлашћењима други човек државе. С обзиром на то какав нам је први човек државе, Маринковић је идеалан да буде други.



Директно

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.