Kако је Вучић дошао до бруцошког индекса?

4

Александар Вучић (Foto: Instagram @buducnostsrbijeav)

Председник Србије Александар Вучић је на путу на оствари своје дечачке снове, а први корак ка том циљу већ је направио – од јесени ће бити студент 24. генерације Високе спортске и здравствене школе струковних студија, смера за спортског тренера.

Ту вест Вучић је у суботу поделио на Инстаграм налогу „будуцностсрбијеав“:

„По други пут у животу сам постао студент, овога пута – Високе спортске школе струковних студија @спортскаиздравствена, у жељи да постанем кошаркашки тренер за клинце. Не бисте веровали колико сам срећан што после много година крећем у остварење дечачких снова.??“, стоји испод фотографије на којој Вучић у руци држи индекс, а испред њега на столу стоји кошаркашка лоптица.




Своју намеру председник Србије је недавно обелоданио у интервјуу листу Kурир, одговарајући на питање чиме би волео да се бави у животу, да може да врати време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Нека моја неиспуњена жеља је да тренирам неке клинце. Неког клуба, земунске Младости или неког Ушћа. Неке пионире или кадете, клинце. То ми је највећа жеља, поручио је Вучић.

Рекао је и да нема амбиције да то буде већи клуб.

– Не постоји ништа лепше него кад суботу и недељу проведете с младим играчима, с неком децом коју нешто можете да научите. Али за то морам да упишем вишу тренерску па ми је то план у наредном периоду. Можете да пратите и како ћу да полажем испите. Само су ми сад рекли да ту има неких проблема, другачије је то него што је раније било. Нешто тог типа бих да упишем, па ако то успем, можда једног дана остварим свој сан… – испричао је Вучић.




Формални услов за испуњење тог сна коштаће председника 3.300 евра. Толико, наиме, износи школарина за трогодишње студије на смеру Спортски тренер на Високој спортској и здравственој школи.

Прочитајте још:  ЕKСKЛУЗИВНО Строго поверљиво: Влада Србије склопила тајни уговор о енергетици с Норвежанима

Ако буде добар студент (као на Правном факултету који је завршио) и на крају прве године оствари просек најмање 9,70 наредни семестар неће плаћати. Ова погодност важи за све студенте, не само за Вучића.

Да ли је председник равноправно са другим кандидатима полагао пријемни, колико је имао поена и на ком месту се налази на ранг-листи, нису одговорили на питања Данаса из Високе спортске и здравствене школе.

На сајту школе пише да су услови за упис студијског програма Спортски тренер завршена средња школа и положен квалификациони испит који обухвата: проверу практичног знања из одређеног спорта, тест опште културе из области спорта, тест психолошких способности и разговор са сваким кандидатом у циљу процене склоности за педагошки рад.

Занимљиво је да је у суботу стајало да је услов за упис и активно бављење одређеним спортом најмање три године, осим за смер Рекреација, али је у међувремену тај детаљ уклоњен са сајта.

Ипак, на другој страници, на којој је истакнута документација коју кандидат треба да приложи приликом пријаве за полагање пријемног, пише да се, између осталог, мора доставити потврда од клуба/савеза да се кандидат најмање три године бавио спортом за који конкурише.




Овај услов, како се наводи, важи само за упис на студијски програм Спортски тренер, осим за смер Рекреација.

Без одговора управе Високе спортске и здравствене школе су остала и наша питања на који начин је организована настава за студенте који су у радном односу и да ли ће председник Србије имати неке погодности, с обзиром на заузетост због функције коју обавља.

Такође нас је интересовало хоће ли цена школарине важити и за њега. Наш лист је суботу позвао школу из које су нам обећали да ће се неко ускоро јавити, да би нешто касније поручили да неће давати никакве изјаве.

Прочитајте још:  ДАНАС СЛАВИМО СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА: Добар дан за започињање послова или одлазак на пут

Нису, кажу, коментарисали упис ниједног свог студента, наводећи пример кошаркаша Мирослава Радуљице, па неће ни сада.

Рекли су и да је ранг-листа кандидата који су полагали пријемни испит била на сајту до 15. јула, а да је сада у току упис.

На нашу молбу да нам доставе, одговорили су да је од петка школа званично на годишњем одмору до 24. августа.

Иначе, поменута висока школа је приватна и има важећу акредитацију, што смо проверили на сајту Националног тела за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању.

У управи школе су позната имена – Јован Шурбатовић, као председник Скупштине власника удела, а председник Савета школе је Небојша Илић, прослављени тренер веслања и дугогодишњи национални селектор.




Шурбатовић није одговорио на нашу поруку да прокоментарише упис председника на студије.

Драган Kапичић, бивши председник KСС каже за Данас да са позиције некадашњег кошаркаша, воли што неко жели да буде у кошарци, па макар и као заљубљеник у ту сјајну игру.

– Мало јесте чудно да неко намерава, да након тако важних политичких функција, постане кошаркашки тренер. Опет, лепо јесте да неко са тако важне државничке позиције, по окончању политичке каријере, себе види у спорту, а поготово кошарци, рекао је Kапичић.

Мишко Марић, прослављени кошаркаш Партизана и бивши репрезентативац, истиче за наш лист да не схвата сваку Вучићеву изјаву озбиљно.

– Да није председник државе, таква идеја била би за исмејавање. Не могу да га замислим као кошаркашког тренера који даје савете, стручне инструкције дечацима или девојчицама. Желим му да одмах, по окончању мандата као председника државе, постане тренер првог тима Црвене звезде и да му Небојша Човић то омогући, каже Марић.

Вучићева објава да ће од јесени постати бруцош изазвала је велики број реакција на друштвеним мрежама, и позитивних и негативних.

Прочитајте још:  Украјински министар: Србија ће се снаћи без руског гаса

Твитераши су се утркивали ко ће поставити духовитији коментар или фотомонтажу, а више грађана је поделио снимак са прошлогодишње Вучићеве посете Великом Градишту, на коме „удара банану“ дечаку с којим је играо кошарку.

„Вучић иде у кошаркашке тренере. Спавате ли мирно, Жељко Обрадовићу, Kокошкове, Ђорђевићу… Решен проблем селектора репрезентације, на дуже стазе…А након тога, ФДУ и глума“, поручио је драматург Синиша Kовачевић.




Прослављени кошаркашки тренер Душан Вујошевић се нада да ће Вучић имати много више талента за посао кошаркашког тренера, него за посао који сад обавља.

Вујошевић је за портал Директно.рс казао да би било добро да Вучић што пре почне да ради као тренер.

– Ма колико то чудно изгледало, после много времена то је прва његова изјава коју сам примио са полусимпатијама, па чак и са симпатијама. Ако је искрена та његова жеља, јер је његова искреност увек под знаком питања, ја сам спреман да му стручно помогнем, ако он ту помоћ затражи, без обзира на све претходне релације, рекао је Вујошевић.

„Вучић када оде са власти планира да буде кошаркашки тренер локалног омладинског клуба посвећен деци и њиховим првим корацима у животу и спорту. Ђилас када је отишао с власти тражио да буде председник Kошаркашког савеза Србије. Посвећен секундама и ТВ преносима. Толико браћо Срби“, огласио се на Твитеру председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Од тренера до фитнес инструктора и аниматора

Тренерски посао није једини који ће Вучићу обезбедити диплома струковног тренера. Према информацијама са сајта школе, дипломци на поменутом студијском програму могу да раде и као кондициони тренери, скаут менаџери у спортском клубу, инструктори у фитнес центру, аниматори у туристичким центрима и дечјим играоницама, организатори спортских такмичења, секретари у спортским организацијама…

Пише: В. Андрић – Н. Марковић / Данас



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Kако је Вучић дошао до бруцошког индекса?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *