КРАЈ ПРИЈАТЕЉСТВА? Србија слала муницију Јерменији у сукобу са Азербејџаном?!

1

Велике количине муниције различитог калибра, који су коришћене у нападу Јерменије на Азербејџан, послати су из Србије, а тамошњи званичници тражиће званично објашњење од Србије са којом су до сада били у пријатељским односима.

Ова муниција стигла је у Јерменију неколико дана пре напада на Азербејџан, у моментима највеће напетости између две стране. Зашто је Србија ову муницију дала јерменској војсци, уколико је са Азербејџаном увек била у пријатељским односима, није познато – пише азербејџански портал Haqquin.az.

-Да ли је Србија већ заборавила да је Азербејџан пре два месеца послао Србији хуманитарну помоћ у борби против пандемије коронавируса? Авион који је допремио азербејџанску помоћ на београдски аеродром 20. маја, Ана Брнабић је оценила као јасан доказ пријатељства између Азербејџана и Србије – наводи се у тексту.
– Ово је доказ пријатељства који никада нећемо заборавити. Азербејџан је био прва земља која је помогла Србији након поплава 2014. На овај дан, 14. маја је слетео први авион са помоћи из Азербејџана. Симболично овај авион дочекујемо поново, што је показатељ стратешког пријатељства – рекла је тада премијерка Брнабић.

Али то, како пише овај портал, није све. Азербејџан је једна од земаља које нису признале независност Косова, и која стално исказује подршку територијалном интегритету Србије.

– Након све ове подршке и хуманитарних акција, пријатељске подршке и сарадње, Србија тајно наоружава непријатеља Азербејџана и то у време када непријатељ напада границе ове земље – пише овај портал.

Званични центар Баку, тражиће након овог потеза Србије објашњење кроз дипломатске и политичке канале, јер како се наводи, Азербејџан има несумњиве доказе о куповини и испоруци муниције.Haqquin.az/ Директно

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.