5 болести које лечи секс: Јача имунитет за чак 30 %!

0

(Фото: depositphoto/nd3000)

Секс је природна потреба сваког човека, али не служи само за забаву и репродукцију – секс може да вам помогне да ублажите чак 5 тегоба или болести!

1. Алергије

Веровали или не, секс може да ублажи алергије и симптоме астме. Пре свега, елиминише стрес (као и бриге и анксиозност које су чест узрочник ових тегоба). Такође, пуни крв кисеоником и појачава снабдевање респираторних органа крвљу, због чега се лакше дише а симптоми се ублажавају.

2. Стрес и младоликост




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наулници са Универзитетске краљевске болнице у Шкотској проучавали су навике и здравље 3.500 људи старости од 18 до 102 године, и закључили да субјекти који редовно упражњавали секс (бар једном недељно), изгледали и осећали се доста млађе. Ствар је у томе што секс помаже да се неутралишу нуспојаве стреса и поправља квалитет сна – два фактора који највише утичу на убрзано старење.

3. Лош имунитет

Ако желите да ојачате имунитет за чак 30 одсто, све што треба да урадите јесте да упражњавате секс два пута недељно. Тајна је у томе што секс повећава ниво имуноглобулина А, који је одговоран за способност тела да се одупре болестима. Осим тога, студије су потврдиле везу између редовног секса и сниженог ризика од можданог удара, срчаних болести, неких врста рака, чак и вируса.




4. Вишак килограма

Није баш да може да замени вежбање, али, на пример, 20 минута секса ће вам истопити 96 калорија!

5. Бол

Мигрена, болни зглобови, менструални болови – све су то тегобе које ће вам олакшати секс!

Прочитајте још:  Ово су знаци који показују да нашем организму недостаје витамин Ц



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *