Ако СТОПАЛА непријатно миришу РЕШЕЊЕ пронађите у КУХИЊИ

0

(Фото: Депозитфото)

Најпре, поведите рачуна о чарапама. Оне успешно могу да уклоне непријатан мирис.

Када је топло, носите памучне, спортске или неке сличне чарапе, јер оне омогућавају одговарајућу вентилацију. За зиму се препоручују вунене, које такође спречавају знојење и појаву непријатних мириса. Али зато избегавајте најлон чарапе, јер оне сакупљају влагу и узрокују да се стопала брже зноје.

Прскајте дезодорансом као и пазух.
Како стопала садрже више знојних жлезда него други делови тела, прскајте их дезодорансима као што то радите са пазухом. Чините то пре спавања, али их претходно добро осушите, а ујутру исперите водом. Поступак понављајте три-четири дана заредом, а потом то радите једном до двапут недељно.




Обућа која одговара временским условима такође је важна да би се избегла ова непријатна појава. За топло време бирајте ону која “дише”, од коже или платна. Пластика и други вештачки материјали задржавају зној, јер нема протока ваздуха.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од помоћи је и купка за стопала. За њену припрему потребни су вам шољица течности за испирање уста која има антисептично дејство, шоља сирћета и шоља топле воде. Састојке помешајте у кадици, па потопите стопала и држите их тако 15 минута. Течност за испирање уста ће убити све бактерије.

Сирће делује на исти начин, јер бактерије не воле његову киселост. Осим тога, купка ће учинити да се поре на стопалима скупе, па знојење неће моћи лако да се активира. Истовремено, стопала ће постати мека и лепа, јер ће са њих бити уклоњене све мртве ћелије.

Мала обућа?
Веома је важно да носите обућу одговарајуће величине. Ноге се брже зноје ако је премала.

Прочитајте још:  Рапсодија укуса: Kуглице од чоколаде и марципана, које се топе у устима!(РЕЦЕПТ)



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *