Гускова раскринкала моћнике и како су усташе СРАВНИЛЕ СРПСKА СЕЛА!

2
Јелена Гускова

Западни моћници прећутно су Хрватима одобрили и дали „зелено светло“ да спроведу масовно етничко чишћење Срба из те државе, посебно у војној акцији „Олуја“ 1995. године!

Ово тврди Јелена Гускова, руски стручњак за Балкан и руководилац Центра за изучавање савремене балканске кризе Института за славистику Руске академије наука. Гускова истиче да су Хрвати одсуство реакције међународне заједнице на прогон и убијање Срба схватили као бланко карту, као подстрек за иживљавање и убијање недужних људи!
Према њеним речима, прогон Срба, односно етничко чишћење које су спровели Хрвати, протекао је уз прећутну сагласност Европе. Хрвати су веома предано „чистили“ освојене територије. Уништили су и сравнили са земљом сва насеља у којима су живели Срби. Нису имали милости ни према непокретним старцима и старицама. И њих су убијали! – подсетила је Гускова.

Са њом је сагласан и руски историчар Дмитриј Окуњев, који указује на чињеницу да су Срби били принуђени да се бране од усташког терора.

– Сагледавајући догађаје од пре 25 година, подсећам да су управо сепаратистичке тежње Хрвата створиле погодно тло за све оно што је уследило. Срби су били принуђени да се бране, иако су од стране хрватских и западних медија одмах сатанизовани и проглашени за ексклузивне кривце за све ратне догађаје у Хрватској – наглашава Окуњев.
Историчар Немања Старовић, коментаришући све ове наводе, каже да протеривање Срба из Хрватске, посебно током „Бљеска“ и „Олује“, остаје вечита мрља на образу Хрватске. Посебна срамота за савремену Европу јесте то што је примила Хрватску у чланство ЕУ упркос системској дискриминацији Срба Немања Старовић, историчар.

То је мрља и свих оних у западном свету који су најмасовније етничко чишћење у Европи после Другог светског рата јавно или прећутно подржали. Посебну срамоту за савремену Европу представља то што је пропустила сваку прилику да се одреди према злочину хрватске државе, коју је примила у чланство ЕУ упркос системској дискриминацији којој су преостали Срби у тој држави свакодневно изложени.

Kрајње су лицемерни захтеви за поштовање људских права који се данас из Брисела испостављају кандидатима за чланство у ЕУ, када се има у виду то да је Хрватска приступни процес окончала чак и без поврата станарских права прогнаним Србима – истиче Старовић.Информер

2 Коментара

  1. Иза ‘рватског варварства стоје ватиканци и „европејци“ баш као и за варварства које је константна и вековна намера према Русима и осталим Словенима поготово Православнима.
    Русија и Србија не требају губити време и енергију вараврском олошу објашњавати било шта, него правити заједничке друштвене ЗАШТИТНЕ удруге, војне, безбедоносне, музеје, споменике … које ће учити нараштаје са каквом багром делимо место живљења.
    Свако ко то разуме може да се придружи а ко не, ко га јебе нек дела по своме ако мисли да ће их омраза и бесмислено насиље „Усрећити“
    И дакле да закључимо, конкурс за најлепшу песму коју један народ пева другом и даље је отворен. Ми предлажемо „родна Србијо“ а ако има неко што вага да је боље нека накачи.
    https://www.youtube.com/watch?v=JLTdiZsfjNo

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.