ХАОС КОД ХОРГОША Мигранти насртали на српску војску и полицију, мештани уплашени (видео)

0

(Фото: Аваз)

Из дана у дан све више миграната се може видети у пограничним местима, а око стотину њих покушало је насилно да уђе у Мађарску.

Како је саопштила мађарска полиција, око стотину миграната окупило се током ноћи на српској страни границе недалеко од граничног прелаза и места Реске, односно Хоргоша са српске стране и покушало да илегално пређу на територију Мађарске.

– Групе миграната, које су истовремено покушале на неколико места да уђу у Мађарску, примећене су путем термовизијских камера. Понашали су се насилно, покушавали да нападну нашу полицију и војску које су чувале границу, бацали су камење на њих и непристојно гестикулирали – наводи се у саопштењу полиције Републике Мађарске. – Око тридесет миграната се попело преко ограде и покушало да уђе у Мађарску.




На снимку са камера може се видети да су мигранти носили мердевине које су им, претпоставља се, требале да послуже за прелазак ограде. Мердевине су после користили да би срушили ограду у чему, наравно, нису успели. После неког времена и неколико неуспелих покушаја да пређу на територију нашег северног суседа мигранти су се повукли назад у шуму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Минулог викенда мађарске власти ухапсиле су више од 40 људи, који су илегално боравили у тој земљи, док је двадесетак спречено да уђе у земљу на мађарско-српској граници. Током њихове контроле, мигранти нису могли да пруже веродостојан доказ о свом идентитету или легалности боравка у Мађарској, полиција отпратила до привремене безбедносне границе и вратила на српску страну.




Због оваквих ситуација на улицама Хоргоша, Мартоноша, Мајдана, Раба и других села на ободу Србије може се видети све више „туриста“ са Блиског истока.

Прочитајте још:  Пољска диже ограду према Белорусији дугу 180 километара

– Нема празне куће у селу у коју нису ушли бар на дан. Комшије када их примете истерају их, али они знају данима да се крију по шупама и помоћним просторијама у дворишту – прича нам Јанош Б. из Хоргоша. – Купују у продавницама, шетају улицама, нико маске не носи, а све младићи који су ко зна одакле дошли. Људи се све више боје и због безбедности, али и због здравља.



Новости.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *