СKАНДАЛ У ПРЕKРШАЈНОМ СУДУ „Дали су ми отказ после 10 година рада, да би запослили људе из СНС“

(Фото: Depositphotos/SergPoznanskiy)

У Прекршајном суду у Београду тајно је одржан интерни конкурс за запошљавање. То су јављали само својим рођацима и пријатељима, а ми који смо радили по 10, 11 година нисмо ни били обавештени о томе. Ту су примљени рођаци управитељке и председнице суда, а нама су уговори раскинути. Чим су нам раскинули уговоре, примљени су нови људи, блиски супругу председнице суда, који је истакнути члан Српске напредне странке – истакла је за Директно.рс Бојана Миленковић, отпуштена радница којој је, како тврди, противзаконито уручено решење о престанку радног односа.

– Без икаквог образложења су нас позвали и уручили нам решење о раскиду уговора. Нисмо ни знали шта нам се спрема. Отпушена сам ја и остале колеге које имају правни факултет, а примљени су људи који немају везе ни са правом, ни са судом. Ради се о људима из школе у којој предаје извесни Владимир Ристановић, супруг председнице суда Оливере Ристановић. Управитељка суда такође има диплому из те школе, што је врло занимљиво. Сви који су на неким позицијама имају дипломе из школе у којој ради супруг председнице суда, човек близак СНС-у – навела је огорчена доскорашња радница.
Она додаје да се са још двоје колега жалила министарству, Високом савету судства, али и заштитинику грађана Зорану Пашалићу. Но, заштитник се ту није много мешао, јер је, како тврди наша саговорница, председница суда његова сарадница, па „неће да удара на своје“.

Rešenje o prestanku radnog odnosa, Privatna arhiva

– Она је рекла да ће нам свима који имају уговоре на одређено, ти уговори бити раскинути, али то је била лаж. Пашалић је вероватно њу позвао да се то заустави и на крају се то зауставило на нама. Примљени су ти нови људи, тако да смо ми потпуно противзаконито отпуштени. Да ствар буде још гора, Пашалић је такође у том суду запошљавао људе блиске његовим сарадницима. Жалили смо се Министарству правде и Високом савету судства, писали смо о свим нерегуларностима, али се ништа није десило. Они то вероватно држе у фиокама док некад не буду притиснути да морају да их отворе и покажу шта се све дешава у овој институцији – казала је Миленковић.

Према њеним тврдњама, већина запослених је је примљено због повећаног обима посла, а неки су чак и 11 година имали уговоре на одређено време. Највише је боли то што им нико није образложио решење о њиховом престанку радног односа.
– Без икаквог објашњења нас троје колега је избацила на улицу, а на наша места довела своје. Председница суда Оливера Ристановић, као и управитељка писарнице Драгана Гобељић која има 12 својих запослених, раде шта им се прохте. То се све дешава зато што је супруг председнице Владимир Ристановић потписник листе Александра Вучића. Обраћали смо се за помоћ свим институцијама, али се ништа није десило. Не преостаје нам ништа него да се боримо на овај начин, преко медија.

Pritužba na rad Prekršajnog suda, FOTO: Privatna arhiva

Саговорница Директно.рс додаје да је председница суда постављена на то место после само три и по године рада као судија, а да ју је из себи знаних разлога поставио лично Милан Мариновић, садашњи повереник за информације од јавног значаја.

– Он је раније био председник суда, а зашто ју је поставио, не зна се. Можемо само да претпоставимо. Зашто рецимо није поставио неке судије са далеко већим искуством, којима је заиста ту место? Од тог тренутка кренуло је расуло у Прекршајном суду. То је суд којим руководи човек који је у странци Александра Вучића – закључила је Бојана Миленковић.М. Живковић / Директно

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.