Свако од нас у животу сретне 3 важне романтичне љубави: Ево која је права и дуговечна

0

(Фото: Пиксабеј)

3 љубави у животу среће скоро свака особа – ево како да препознате која је права!

Искуства показују да у животу имамо 3 врсте романтичне љубави, односно три типа љубави које на нашу душу остављају траг заувек, пише Ловесенса.

Од сваке зависи како ће се развијати она следећа, али свака се у нашем животу догађа са великим разлогом.

Ево које три љубави у животу среће скоро свака особа:

Заљубљивање први пут: Љубав изгледа као идеална

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прва љубав нам се догађа у младости, најчешће у средњој школи. У почетку изгледа као љубав из бајке, личи баш на оне дивне приче које су нам родитељи читали пред спавање.




Принц сретне принцезу и чаролија се јавља већ при првом пољупцу. У тим годинама сматрамо да је прва љубав једина љубав коју ћемо имати у животу. Већ планирамо заједничку будућност, упознајемо принца или принцезу са родитељима, пријатељима, мислимо да ниједна препрека није јача од нас, али догоди се јадан “бум” који бајку попут магичног огледала распрши у комадиће.

Најблажа варијанта прве љубави јесте када одлучите да је дошло до презасижења ид а заједно желите да кренете новим путем, преселите се у други град и путеви вам се једноставно раставе. Међутим, крах прве љубави може бити и јако болан, што се може негативно одразити на будуће односе ако особа није у стању да се ослободи прошлости и зацели старе ране.

Љубав број 2 – Тешка љубав

Друга верзија љубави је тешка љубав, она која нас учи лекцијама и начину на који треба да волимо и будемо вољени. Kао што је горе поменуто, и прва љубав може постати тешка љубав. Или, уколико се прва љубав завршила без тешких емоција, онда је могуће да нас ускоро очекује тешка љубав која је вечити учитељ.

Прочитајте још:  Женама регистрованим у војсци у Украјини забрањено је да напуштају земљу

У овом типу љубави суочавамо се са лажима, болом, манипулацијом и емотивним повредама. Иако мсилимо да правимо добре одлуке, ова љубав ће нас заправо научити како да правилно поступамо у емотивним односима.




Често је емотивни однос у оваквој вези токсичан, нарцистички и не познаје равнотежу. Тешка љубав је велики емоционални ролеркостер, на којој је једна страна увек жртва манипулације. Главна одлика ове везе је што мислимо да ће се ствари изненада променити и да ће ођедном бити боље, али изнова и изнова доносимо погрешне закључке.

Kада одлучите да се ослободите ове везе, онда сте научили велике лекције и спремни сте за трећу, најлепшу фазу љубави.

Трећа фаза љубави – зрео однос који траје

Ову љубав никада не видимо да долази. Она на први поглед изгледа немогуће, варнице се не појављују тако лако и немате тај осећај да ће вас “оборити са ногу”.

То је однос са особом са којим се једноставно поклапамо и немамо нека идеална очекивања како би она требала да се понаша и не желите да је мењате. Једноставно прихватате једно друго баш таквим какви јесте и то постаје срж ваше љубави.




Трећа фаза љубави руши наше унапред створене представе о емотивним односима и показује нам да љубав заправо не мора да изгледа баш онако како смо ми замислили.

То је љубав која куца на врата нашег живота, без обзира колико нам дуго треба времена да их отворимо.

Ми морамо бити спремни за љубав и љубав мора да буде спремна за нас.

Прочитајте још:  Транс туширање: Жене у војсци САД у проблему

Сигурно сте некад видели баку и деку како шетају улицама загрљени и гледају се заљубљено као првог дана. Баш то је трећа фаза љубав, једноставна љубав у којој не јуримо ка идеаизацији, никога не мењамо, нити се сами прилагођавамо.

Ова љубав је апсолутно прихватање и апсолутно давање себе, не мењајући своју природу, али подразумева и спремност за заједнички духовни раст. Баш то се може дефинисати као чаробна формула истинске и дуговечне љубави.



Извор: Ловесенса

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *