ДР КОН: Немојте да вас изненади ако уведемо карантин

2

Предраг Кон (Фото:printscreen RTS)

Др Предраг Кон гостовао је у јутрањем програму на ТВ Прва, речи је било о епидемиолошкој ситуацији у Србији да ли отварање граница са Црном Гором певећава ризик од ширења вируса.

“Вирус је присутан и увек тражи пут и начин да се пренесе на другу особу. Ако се понашамо и даље тако да му то онемогућимо, онда је то добро. Мере су дале резултате. Свуда у Европи се повећава активност вируса. Исто може и нама да се деси”, каже др Кон.




Да ли ће огроман број Срба који су похрлили на летовање у Црну Гору након отварања граница “покварити” епидемиолошку ситуацију у Србији? Да ли ће се увести обавезан карантин за њих?

“Епидемиолошки ризик се свакако повећева. Свако ко прича другачије, не зна шта прича. О томе морамо да расправљамо. Мере у односу на БиХ и Црну Гору су итекако под утицајем политике. Нећу више о томе да говорим. Епидемиолошки ризик постоји”, каже Кон.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Код осталих земаља је јасна листа коју је објавио ЦДЦ и поделио их на зелену, плаву, црвену зону, у зависности од стопе оболевања у периоду од 14 дана. Нешто слично ће морати да буде и код нас. Наши тек улазе у ЦГ, шта ће бити кад се буду враћали… Тако да не би требало ником да буде изненађење ако се мера карантина уведе. Не могу да је најављујем, то ја говорим лично. Оно што говори Кризни штаб, то онда јасно кажем, ово је моје лично мишљење”, закључио је Кон.

Прочитајте још:  Терор Приштине се наставља: Душану Обреновићу продужен притвор без обзира што не постоје докази!



Мондо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ДР КОН: Немојте да вас изненади ако уведемо карантин

  1. Слепче колико каниш $ добити за ту одлуку? До сада си мало пара добио од зликовачке СЗО за акције “свињског, короне”? треба ти још, још, још … болите уво не сатиреш свој него туђ народ ‘ел да?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *