Искуство и знање у новој Влади није пресудно: ШАПИЋ МИНИСТАР ТРГОВИНЕ!

1
шапића

Александа Шапић (Фото: https://sapic.rs/)

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Осим о избору нових лица за Немањину 11, увелико се размишља и о одвајању појединих министарстава, пре свега ресора просвете и науке, као и ресора саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства.

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Извори Kурира откривају да би Марко Благојевић, директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима, могао бити једно од нових лица у Влади Србије.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Благојевић је, како кажу наши саговорници, један од озбиљнијих кандидата за будућег министра грађевинарства и инфраструктуре, док би се досадашња министарка Зорана Михајловић из овог ресора вероватно преселила на руковођење Министарства енергетике, које је и водила у периоду од 2012. до 2014.

Показао се

– Благојевић је у претходних пет година водио пројекте обнове након елементарних непогода, а поверено му је и обнављање предшколских, школских, здравствених и социјалних установа.

Прилично се добро снашао у тој улози и сада фигурира као добро решење за министра грађевинарства и инфраструктуре, посебно због тога што је план да се тај ресор издвоји од саобраћаја, како је било у претходној влади.

Зорана ће се вероватно вратити енергетици, што је иначе њена примарна област – прича наш извор.




О могућности да ускочи на министарско место Марко Благојевић за Kурир каже да о томе није размишљао.

Прочитајте још:  ВЛАДА СРБИЈЕ КРИЈЕ ДОКУМЕНТ ОД ЈАВНОСТИ: Шта је потписано са Норвешком?

– У овом тренутку немам о чему да размишљам, јер нисам за тако нешто чуо. А да ли бих се прихватио тог посла, о томе ћу размишљати када то буде стварна информација – прокоментарисао је Благојевић.

Осим поменутог прекомпоновања ресора, нова влада ће, према нашим сазнањима, претрпети још неке измене.

Наука одвојено

– Готово је извесно да телекомуникације неће више бити део Министарства трговине и туризма, већ ће вероватно бити везане за ресор саобраћаја, што је далеко природније.




Такође, озбиљно се размишља да наука и технолошки развој добију министарство одвојено од просвете, којем ће, због блискости, бити припојено високо образовање.

Будуће Министарство просвете бавиће се осталим секторима образовања – објашњава наш саговорник.

Уколико буде део владајуће већине, лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић, како сазнајемо, виђен је за министарско место у ресору трговине и туризма.

Шапић је и јуче остао при ставу да не коментарише ништа што није готова одлука.

– Све што сам имао да кажем јавности, рекао сам. Kада будем знао нешто више, свакако ћу се огласити – рекао је Александар Шапић за Kурир.




Предраг Рајић Искуство није пресудно

Предраг Рајић из Центра за друштвену стабилност сматра да једино мерило за састав владе треба да буду резултат и личне способности: – Ту године, па ни искуство, не играју пресудну улогу. Председник владе мора имати избалансирана знања и вештине која красе и професионалног политичара, али и привредног експерта. Премијер превасходно мора бити способан менаџер да направи добар тим и окружи се квалитетним људима. И да разлучи кад кога и колико послушати од савезника и правилно оценити допринос сваког члана владе.

Прочитајте још:  Влада Србије донела закључак о репрограму кредита за откупљиваче малине




Појачања у Немањиној 11 Чадежу привреда, Гојковићевој култура

Досадашња председница парламента Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије важе за озбиљне кандидате за министарска места, о чему је Kурир већ писао. Према нашим сазнањима, Чадеж би могао да постане нови министар привреде, а Гојковићева би могла да преузме ресор културе.



(Екипа Kурира)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Искуство и знање у новој Влади није пресудно: ШАПИЋ МИНИСТАР ТРГОВИНЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *