Искуство и знање у новој Влади није пресудно: ШАПИЋ МИНИСТАР ТРГОВИНЕ!

Александа Шапић (Фото: https://sapic.rs/)

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Осим о избору нових лица за Немањину 11, увелико се размишља и о одвајању појединих министарстава, пре свега ресора просвете и науке, као и ресора саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства.

Састав будуће владе и даље је у фази састављања, али је извесно да ће бити не само нових имена међу министрима већ и другачије компонованих министарстава.

Извори Kурира откривају да би Марко Благојевић, директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима, могао бити једно од нових лица у Влади Србије.
Благојевић је, како кажу наши саговорници, један од озбиљнијих кандидата за будућег министра грађевинарства и инфраструктуре, док би се досадашња министарка Зорана Михајловић из овог ресора вероватно преселила на руковођење Министарства енергетике, које је и водила у периоду од 2012. до 2014.

Показао се

– Благојевић је у претходних пет година водио пројекте обнове након елементарних непогода, а поверено му је и обнављање предшколских, школских, здравствених и социјалних установа.

Прилично се добро снашао у тој улози и сада фигурира као добро решење за министра грађевинарства и инфраструктуре, посебно због тога што је план да се тај ресор издвоји од саобраћаја, како је било у претходној влади.

Зорана ће се вероватно вратити енергетици, што је иначе њена примарна област – прича наш извор.
О могућности да ускочи на министарско место Марко Благојевић за Kурир каже да о томе није размишљао.

– У овом тренутку немам о чему да размишљам, јер нисам за тако нешто чуо. А да ли бих се прихватио тог посла, о томе ћу размишљати када то буде стварна информација – прокоментарисао је Благојевић.

Осим поменутог прекомпоновања ресора, нова влада ће, према нашим сазнањима, претрпети још неке измене.

Наука одвојено

– Готово је извесно да телекомуникације неће више бити део Министарства трговине и туризма, већ ће вероватно бити везане за ресор саобраћаја, што је далеко природније.
Такође, озбиљно се размишља да наука и технолошки развој добију министарство одвојено од просвете, којем ће, због блискости, бити припојено високо образовање.

Будуће Министарство просвете бавиће се осталим секторима образовања – објашњава наш саговорник.

Уколико буде део владајуће већине, лидер Српског патриотског савеза Александар Шапић, како сазнајемо, виђен је за министарско место у ресору трговине и туризма.

Шапић је и јуче остао при ставу да не коментарише ништа што није готова одлука.

– Све што сам имао да кажем јавности, рекао сам. Kада будем знао нешто више, свакако ћу се огласити – рекао је Александар Шапић за Kурир.
Предраг Рајић Искуство није пресудно

Предраг Рајић из Центра за друштвену стабилност сматра да једино мерило за састав владе треба да буду резултат и личне способности: – Ту године, па ни искуство, не играју пресудну улогу. Председник владе мора имати избалансирана знања и вештине која красе и професионалног политичара, али и привредног експерта. Премијер превасходно мора бити способан менаџер да направи добар тим и окружи се квалитетним људима. И да разлучи кад кога и колико послушати од савезника и правилно оценити допринос сваког члана владе.
Појачања у Немањиној 11 Чадежу привреда, Гојковићевој култура

Досадашња председница парламента Маја Гојковић и председник Привредне коморе Србије важе за озбиљне кандидате за министарска места, о чему је Kурир већ писао. Према нашим сазнањима, Чадеж би могао да постане нови министар привреде, а Гојковићева би могла да преузме ресор културе.(Екипа Kурира)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.