Министарство правде на софтвер издваја више него на плате

0
(Фото: Pixabay)

Министарство правде је током 2019. године планирало 5,19 милијарди динара општих прихода. Највише новца од тога добијено је из буџета, око 3,72 милијарди динара, док је на конто примања од иностраних задуживања добијене приближно 1,19 милијарди, наводи се у извештају о ревизији финансијских извештаја који је објавила Државна ревизорска институција (ДРИ).

Министарство је остварило преко 197 милиона динара сопствених прихода лани. На плате, додатке и накнаде запослених, планирана је исплата 147,22 милиона динара.

Накнаде члановима управних, надзорних одбора и комисија су исказане у износу од 32,24 милиона динара.
Издаци за Kанцеларијске зграде и пословни простор су исказани у износу од 925,94 милиона динара, претежно због радова на реконструкцији Палате правде и за радова на изградњи зграде правосудних органа у Kрагујевцу

Министарство је исказало расходе за Kомпјутерске услуге у износу од 328,08 милиона динара, од чега је само за одржавање софтвера издвојено преко 285 милиона.

„Остале компјутерске услуге“ министарство су коштале скоро 42,5 милиона динара.

За новчане казне и пенале по решењу судова, планирано је да се исплати око 900,84 милиона динара, али је потрошено више од 150 милиона преко тог износа.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.