Бела чоколада је чиста лаж! То уопште и није чоколада, а ево и шта садржи…

0

(дepositphotos/VadimVasenin)

Иако је црна вероватно вољенија, има људи који воле белу чоколаду. Међутим, недавно је откривено како бела чоколада уопште и није чоколада.

Ако сте провели цели живот у уверењу да је бела чоколада права чоколада, могли бисте се разочарати. Ова намирница је једна од оних око којих се увек воде расправе. Док је једни обожавају, други уопште нису очарани њоме, пише аваз.ба.

Kонкретно, она се класификује као чоколадни слатки производи, а не чиста чоколада, јер не садржи никакве круте комаде чоколаде. Направљена је кориштењем мешавине какао маслаца, шећера, млечних производа, ванилије и емулгатора познатог као лецитин, пише “Миррор”.




“Kад се какао зрна уклоне из њихових махуна, ферментирају, осуше, прже, отворе и изваде, а љуске одбаце, остаје само малени део чоколаде. Оне су затим млевене у пасту која се зове чоколадни ликер. Чоколадни ликер може се раздвојити на какао комадиће који дају укус и какао маслац, који је маст. Производ мора садржати комадиће какаа како би се класификовао као чоколада, а бела чоколада има само какао маслац”, објаснили су стручњаци за храну из Бон Апетита.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Многи људи на друштвеним мрежама нису сакрили своје разочарање овом информацијом те су закључили како је “бела чоколада чиста лаж”.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *