Салвини: Школе претварате у логоре

0
Матео Салвини

Лидер десничарске странке „Лига“ Матео Салвини оптужио је власт да школе претвара у логоре.
Он је за своје ставове и оптужбе искористио предизборни скуп у Тоскани да оптужи владу и министарку за образовање Луцију Азолина „да школе са клупама на точкиц́е и за једну особу и са обавезом да деца носе маске претвара у логор“.

„Имам двоје деце и за мање од месец дана треба да крену у школу, али се још не зна колико ц́е настава трајати, где ц́е се одржавати – у ресторану, циркусу, парку“, рекао је Салвини у Тоскани.

Министарка Азолина му није остала дужна и поручила је да је „Салвинију боље да ц́ути јер сваки пут када говори о школи, показује своје незнање“, алудирајуц́и на чињеницу да Салвини никада није завршио факултет и да је цео свој радни век провео у политици.
Азолина је такође позвала Салвинија да се извини свима онима који су укључени у образовни процес, на првом месту ђацима и студентима, преноси Танјуг.

„Логор је озбиљна ствар, и ја сам децу учила шта су били концентрациони логори, а школа је нешто сасвим друго“, рекла је министарка Азолина и саветовала Салвинију да прочита књигу сенаторке Љиљане Сегре, која је преживела концентрациони логор Аушвиц и написала књигу успомена „Све док моја звезда сја“.Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.