Власти у Мелбурну користиће дронове за хватање људи који не носе маске (Видео)

1

(Фото: Sputnik / Виталий Белоусов)

Власти у Мелбурну у Аустралији користиће високотехнолошке надзорне беспилотне летелице (дронове) за хватање људи који не носе маске, као и за скенирање возила која крше полицијски час када су удаљена више од 5 км од куће.

„Дронови високе снаге биће коришћени за проналажење људи који не носе маске и аутомобиле који су предалеко од куће“, наводи се у вести на 7Неwс Мелбоурне.




Дронови ће се такође користити како би се осигурало да скејт паркови и игралишта остану празна.

Надзорни уређаји могу летети до удаљености од 7 км и правити слике тако јасне да могу „очитати регистарску таблицу возила са удаљености од 500 метара.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заговорници приватности забринути су како не постоји клаузула о употреби такве технологије и дронови би се могли и даље користити за шпијунирање грађана након завршетка пандемије.

7Неwс Мелбоурне разговарао је са двојицом становника који су рекли да се не брину јер се нормално понашају и “немају шта да крију.”

Мере су само најновији пример онога што представља један од најдраконскијих примера затварања због коронавируса у развијеном свету након што је држава Викторија најавила „стање катастрофе“ као одговор на повећање случајева ЦОВИД-19.




Било је неколико случајева да се полицајци физички обрачунавају с људима због непоштовања правила о маскама, укључујући и један инцидент када је полицајац женску особу сместио у затвор.

Полицији је омогућено да без налога уђе у куће људи и да на лицу места контролише карантин.

Прочитајте још:  Након Пскова експлозије и у Брјанску

Од возача се такође тражи да покажу своје исправе на контролним тачкама на аутопуту само да би дошли на посао.

Свако ко је ухваћен напољу без маске или прекрши полицијски час од 20.00 до 17.00 такође ризикује да плати велику новчану казну.

Kао што доња објава илуструје, ова правила такође примењују и аустралијске одбрамбене снаге које патролирају парковима и другим областима.

Полиција је такође казнила брачни пар зато што су дозволили детету да се игра даље од 5 км од њихове куће, а извршила је и налог за претрес и заплену рачунара који су припадали двојици мушкараца који су планирали протест против затварања.



Превод: Српски Гласник

Извор: Зеро Хедге

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Власти у Мелбурну користиће дронове за хватање људи који не носе маске (Видео)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *