Згрожени смо и љути због одлуке да ђаци који не носе маске буду кажњени јединицом и укором

4
(Фото: Depositphotos/belchonock)

Последњих недеља главна тема је школа и то како ће ђаци бити распоређени по сменама, али и какве маске треба да се носе. Након што се одлучено да нису потребне трослојне него да могу било које, дошли смо до нових сазнања – деца ће се кажњвати лошим владањем ако не буду носили маске.

Ношење маски биће обавезно у свим школама, а за ђаке који не буду поштовали правила предвиђене су строге казне. То значи да ће они који не носе маску добити јединицу из владања и биће послати кући да прате онлине наставу. Такође, због непримереног владања могу да добију и укор.
О ученицима који би могли да избегавају ношење маске, из било ког разлога, недавно је говорио и епидемиолог др Предраг Kон.

“Мислим да ми стварно у овом тренутку немамо времена за њих. Моје лично мишљење је да би њих требало одмах послати на онлајн наставу, а да у школу долазе само они који желе да се придржавају свих мера”, рекао је Kон.
Па да ли можемо да натерамо ђаке прваке да морају строго да се придржавају ових мера како не би били лоши из владања? Да ли ово мора оволико ригорозно да буде?

Ваљда би било логичније да се деци допусти да се навикну на све новости, да их наставници опомену и објасне зашто је то битно. Хајде да престанемо да претимо најстрожијим сценаријама и утерујемо деци страх у кости. Биће они одговорни, само би ваљало лепо да им се приступи, разговором и објашњењем, а не укором и јединицама.

Ово је заиста срамота као и изјава да сад нема времена да се превише пажње посвети ђацима. Па, ајде нека буду кажњени и ћао. Рекло би се да превише олако доносимо нове мере, не марећи за последице које оне могу да имају по ђаке.Извор: Ноизз.рс

4 Коментара

  1. Па велеиздајник вучић испуњава ционистички план уништавања СРБА. Као доказ је чињеница да поред кинеских маски вучић је забранио свим приватницима да скенером снимају плућа како се не би открила огромна превара са вирусом. Поред тога још почетком фебруара лекови који су успешни у лечењу вируса ковид су покупљени из свих апотека широм Србије да би смртност била што веча и да би се они из клана снс лечили и излечили тим лековима које су отели из апотека за 5-7 дана што је после избора и доказано. Тако се сад иживљавају на недужних деци. Море маму ливам велеиздајничку вашој деци можете да наређујете али мојој нећете и не можете да сте још толики.Онај наставник који да јединицу мом детету или га један боже директор казни укором лично ћу их казнити а они и даље нек служе картелу снс али питање је докле ће јер ова тровања деце се неће сигурно мирно посматрати. Ја сигурно нећу ћутати и нећу дозволити да ми са кинеским маскама дете трују.

  2. Pa naravno online, jos mi Bog nije uzeo pamet da svesno dete izlazem maskama i nakon par godina imace problema, jer jednostavno zaustavlja prirodni proces..jos malo ce nas naterati da vrsimo nuzdu u gacama zbog suzbijanja virusa.
    Litije trebaju Srbiji, kako u CG nema korone jos od februara.

  3. Ове наказне лопуже не одустају. Једино прихватљиво је да деца и наставници иду у школу БЕЗ МАСКИ. Све остало је удар на психичко и физичко здравље деце и наставника.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.