МРАЧНЕ ТАЈНЕ РИЈАЛИТИЈА ИЗА KАМЕРА! Мешају им алкохол и дрогу, бацају у ћелију без СВЕТЛА, не лече их, а то није НАЈГОРЕ

0
Бошко Јоковић (Фото: : PRINTSCREEN YOUTUBE/ BALKAN INFO)

Бошко Јоковић, који је био припадник обезбеђења једног од ријалити програма, одлучио је да престане да се бави тим послом и одлучио да каже што се све дешава иза камера.

Од овог посла одустао је јер је, како каже, сасвим другачије замишљао цео пројекат, све док на њему није почео да ради.

„Очекивао сам да је то оно што видимо у ствари на телевизији. Међутим, кад сам тамо дошао, то је нешто сасвим друго и сасвим другачије. То је малтретирање, иживљавање. На моју жалост, учествовао сам у свему томе, али ето побегао сам одатле”, прича Бошко за Балкан Инфо.

Испочетка му је све било интересантно. То су ипак били људи који су већ познати, а он је замишљао да сви они држе до себе јер су ипак по 24 сати на телевизији.

“У ствари то је једна најобичнија стока, ми обични људи, ми смо господа за њих”, открива Бошко.

“Многе ствари се ту не виде. Туче, самоповређивање. Ево дечко који се самоповредио када му је девојка изашла, дечко се повредио и то онако озбиљно „до коске“, требало је да буде ушивен, ја сам га превио два пута то вече, тражио сам од продукције да га воде на ушивање, они су рекли да је то подеротина и да ето, превио си га и то је то”, прича разочарани Бошко, откривајући како је дошло до повреде.

„Била је недеља, избацивање. Мени је речено да тог учестника одведем у ту такозвану „изолацију“ како знам и умем, пошто већ се то претпостављало да ће његова девојка да испадне и да ће испасти проблем од стране њега, кад његова девојка буде требало да напусти то“, прича Бошко и додаје да је младић већ био затворен у изолацији када је чуо да је девојка изашла.
Онда је младић тражио да оде до тоалета, међутим обезбеђење је знало шта их чека када чим отворе врата.

“Отворили смо „изолацију“, дечко је гурнуо одмах мог колегу, ми смо га ухватили, вратили смо га унутра, чули смо да ломи унутра, али то се тамо дешава свакодневно. Дечко је онда лупао на врата, рекао да му цури крв, тражио помоћ, када ми је показао на шта му рука личи…”, препирчавао је целу ситуацију.

Обезбеђење је одмах, по процедури, јавило надлежнима шта се догодило и чекали су даље наредбе од њих како да поступе.

“Ја јављам и кажем да се дечко повредио озбиљно, кост му се види, треба да се ушије, они нам кажу да једино што можемо да урадимо то је да га ми превијемо. То је значило да ако ја нећу да га превијем, он ће да искрвари. Али хајде, људски је, превио сам дечка, пустили су га да спава, после 20 минута он опет лупа на врата, крв је пробила кроз завоје“, објашњава бивши припадник обезбешења.

Обезбеђење му је скинуло завоје, продукција је све то видела на камерама, тврди саговорник, видели су да то није огреботина, али њима је био проблем могућност да учесник побегне и каже некоме шта се унутра догађа.

Открио је и да су седативи дељени скоро свакодневно.

„За трајање целог ријалитија нисам видео да је тамо дошао неки лекар, психијатар… Добијање седатива функцонисало је тако што учесник покуца на врата и тражи неки лек, онда му продукција да ривотрил или нешто друго и то је то. Овде не причам о лековима које су људи пили за срце и имали већ дијагнозе и рецепте, само о седативима који су дељени шаком и капом“, открива Бошко.

Мешају алкохол и дрогу

Још један од проблема је што су ти лекови мешани са алкохолом.

“И онда они полуде и не знају шта раде. И сутрадан кад ти сретнеш тог учестника који ти је правио проблем претходно вече он се извињава јер се не сећа. Док гледају на телевизорима, људи виде да ту нешто није у реду, али сви мисле да је то само алкохол. Није само алкохол, то су и таблете”, напомиње Јоковић.

Чак је и овај бивши члан обезбеђења дуго мислио мислио да су свађе између учесника заправо унапред договорене и да су то учесници сами исценирали.
„У ствари не, људи који седе горе, то су „мозгови ријалитија“ све то праве. Рецимо, моја девојка и ја смо унутра и посвађали смо се. Она је мене ошамарила и она добије изолацију. Онда они мене пошаљу у тајну собу у коју позову и девојку којој се ја донекле свиђам, а мојој девојци која седи у изолацији на ТВ-у пусте како сам ја са овом девојком у тајној соби. Онда ова овамо полуди, овој из тајне собе су обећали 100 евра преко хонорара да мало ту мува мене… онда се сви вратимо у кућу, а ми се посвађамо. Све је организовано и осмишљено до детаља”, открива тајне.

Један од примера свега што гледаоци не могу да виде и знају је обична пракса да учеснике често не пусте у тоалет онда када им се иде.

„То је исто оно што људи не виде. Један колега је иза тих врата те виле, а један у ходнику код тоалета и он регулише кад ће ко да изађе. И онда они одозго кажу да само један може ван дневне собе да буде. Сад неко хоће на цигарету, изађе у двориште на цигарету, некоме се иде у WЦ, али не може док се овај други не врати са цигарете, а он може напољу да седи пола сата”, прича Бошко.

Тајна соба

Чак ни чувена изолација није онаква какву је гледамо сваког дана. Поред регуларних изолација које гледаоци могу да виде на ТВ-и, постоји и тзв „Изолација 2“ која се никада не приказује. Она је величине 2 квадратна метра, на поду су плочице, без светла је и намештаја.
“Девојку са журке због нечега изведеш јер је нешто урадила, затвориш је у „двојку“ и њу која је у мини сукњи оставиш да 12х спава на плочицама. Те девојке кукају, плачу, ударају у врата питају због чега су ту, моле да их пустиш, а ја не смем да је пустим.” каже он.

Што се самог затварања и услова под којима учесници проводе време у изолацији Јоковић каже следеће:

„Зависи шта си згрешио и колико си згрешио. Од тога зависи колико ћеш бити затворен. Затворе те, рецимо, водитељ води емисију и сад овај тамо нешто шапуће са неким, они кажу „ајмо у изолацију“. Ако је некога опсовао може да добије 24 сата. У та 24 сата њему све зависи од продукције – кад ће јести, кад ће пити воду, кад ће ићи у WЦ. При том је учесник противправно затворен ту, на плочицама и без светла.“ подсећа он.

Све је осмишљено

Да сав хаос који гледамо на ТВ-у није случајан сведочи и следећа чињеница

„Има дана када им гурају алкохола што више, да буду што луђи. И онда направе тако неке зврчке, и онда кад испадне хаос „Обезбеђење уђите унутра“. Продукцији је добро да се учесници бију, да виде крв, да се вређају…“ тврди Бошко.

Он је такође оповргао причу да из ријалитија свако може да изађе кад хоће. Обезбеђење стоји на улази и не да ти да изађеш. Бивши чувар сећа се и једне непријатне сцене када је мајка дошла по своју ћерку, решена да је спаси:
“Мајка од једне учестнице је ушла у кетеринг, напала мене ножем од 30 центиметара и рекла ми да је пустим јер је дошла по своје дете. Продукција је мене звала да теретим ту жену, ја нисам хтео. У новинама пише да је та учесница направила договор са продукцијом да изађе из ријалитија, али то није тачно, по њу је дошла мајка и извела је то вече”.

Промена температуре

Још једна од омиљених игрица продукције су промене температуре унутар виле. Или буде претопло, или прехладно.

“Због играња са температуром унутар виле, и абнормалних промена у истој, људи су били болесни и по 10 дана, и то сви, прехлађени са температуром“, тврди Јоковић.

„Ево ти, девојка која је трудна у ријалитију, имала је темпеатуру 10 дана, а нико је није одвео код лекара. Давали су јој фервексе да пије, и поред тога што не сме да пије лекове“, наводи он пример.

Бошко Јоковић открива нам још једну од битних ствари, а тиче се самих гласова и избацивања учестника из ријалитија.

„Верујем да има људи који седе код куће и гласају, али то нема везе са реалним стањем. Не, то ови горе одлучују ко ће кад да изађе. Ја сам пре сваког избацивања буквално знао ко ће да испадне. Понављам, има људи који гласају, има људи који немају шта друго да раде па седе код куће и то гледају, како се ови пљују псују поливају.“
“Рецимо око пола 4 кадар је на спаваћој соби и приказује како људи спавају. А ту спава само 30 одсто учесника, док 70 одсто прави хаос, бије се, поливају се, бацају ствари једни другима у базен, имаш учесницу која је кокаински зависник и дошла је ту да се скине са кокаина. После четири дана направила је хаос. Она је била ту и четврти дан нам је направила хаос, конкретно нама из обезбеђења. Продукција то само гледа и евентуално нам каже да је изведемо. Ја сам био у модрицама, изгребан, изуједан, а она већ сутра није имала појма шта се дешавало“, препричава Бошко што је видео у ријалитију као обезбеђење.

У животу нисам видео то да девојка која има 40 килограма кад је ухвати криза, ти то не можеш да задржиш. То је вриштање, урлање, гребање, онда разбије све по тајној соби, ишћупа све, разбије плазму, узме столицу тресне у телевизор и све је то кошта 2.000 евра. И онда ће она да буде 10 недеља ту за џабе. И онда после тога могу да јој кажу: “Ајде, била си ту 10 недеља, гледали су те људи, смејали су ти се, брукала си себе, мајку све око себе, за џабе”, каже он.

Поред тога у ријалити улазе и људи који беже од дугова..

„Да, узајмили су се код зеленаша, и онда шта ће, како ће, уђу ту. Овај који им је дао паре зна где су у сваком тренутку може да види, и онда ти хонорари што треба да легне уместо да легну учеснику, то иде код овог господина који му је дао паре на камату”, открива тајне Бошко.
Секс и хигијена већ дуго су тема сваког ријалити програма у Србији.

„Имаш учеснике који се купају једном у 20 дана. Није битно да ли смрде, битно је шта је обукао преко тога, јер ТВ мирис не преноси. Тако да када чујете прозивке на рачун некога да смрди, то је стваран смрад, није увреда”, прича Бошко.

„У ријалитију свако вече неко има секс. Али буквално свако вече. Једно јутро у 6 сати двоје су имали секс. Продукција је позвала једну девојку, понудила јој додатни хонорар од 150 евра да свуче чаршаф са ово двоје да би се то видело на камерама. Мене су послали са том девојком у случају да њу неко нападне што је то урадила”, прича даље Бошко.

„Поред свега, то што продукција назива вилом, то само тако изгледа. Унутра смрди јер учесници бацају смеће у фиоке, храна покварена стоји свуда, просуто млеко… а људи то гледају и од учесника ријалитија виде идоле.” завршава причу бивши члан обезбеђења једног од ријалити програма у Србији Бошко Јоковић.курир.рс/балканинфо

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.