ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ПОМЕРЕН ЗА 10 ДАНА? Др Кон објаснио која деца би могла да крену касније у школу

2

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

ЗБОГ епидемиолошког ризика који постоји код људи који се ових дана враћају са одмора из разних земаља, могуће је да ћемо препоручити да деца која су била изван Србије са закашњењем од 10 дана крену у школу, најавио је за “Политику” др Предраг Кон, епидемиолог и члан Кризног штаба за сузбијање ковида 19.

Он истиче да постоји епидемиолошки ризик да ови ђаци дођу заражени вирусом корона и да би било мудро одложити њихов повратак у школске клупе.




– То је важна ствар о којој ћу причати на следећем састанку Кризног штаба. Тако би се ризик од заражавања деце у школама смањио на најмању могућу меру. То је моја лична идеја која има смисла и добро би било ако би се усвојила барем као препорука. Не би било много такве деце. Можда неколико десетина њих у целој Србији. Што се тиче других ученика, ту нема бојазни јер је све добро припремљено за њихов почетак наставе. Треба напоменути да само здрава деца треба да крену у школу – нагласио је др Кон.

На питање како заштити предшколце и да ли они треба да носе маске, доктор Кон је раније рекао да према доласцима деце у вртиће треба имати “попустљив однос”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ПОМЕРЕН ЗА 10 ДАНА? Др Кон објаснио која деца би могла да крену касније у школу

  1. Плаћеник и слуга уништитеља људског рода, није Србима увалио 7 милиона канцерогених вакцина 2009 у измишљеној “пандемији” свињског грипа па сада покушавају репризу.
    Наша лична идеја је доживотна робија за тебе и обавезна вакцина против промаје, вашки, пицајзли, глиста, заушки, покварењаштва, ружноће, ћоравости, глупости …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *