Да ли вас мучи буђ у кући? Очистите за неколико минута

0

Решите се буђи Фото: Депозит

Ово је више од само естетског проблема, буђ може да проузрокује дисајне проблеме, алергије, па чак и да оштетити зидове и намештај.

Мало цуркање у кухињи ће се временом претворити у црну мрљу на плафону. У нелуфтираном купатилу буђ може да расте рапидно. Где год у вашој куц́и постоји вишак влаге, вероватно ц́е доц́и до стварања буђи.

Kако би научили како очистити буђ са зидова и намјештаја, портал “Реал Симпле” се обратио стручњацима из Националног удружења за чишц́ење ваздушних канала (НАДЦА) за најбољи савет.

Ово је више од само естетског проблема, буђ може да проузрокује проблеме са дисањем, покрене алергије, па чак и да оштетити зидове и намештај. Али питање је како се решити буђи?




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Требаће вам следеће:

Рукавице

Заштитне наочаре

Маска за лице

Течни детерџент за прање судова

Мека крпа

Четка за рибање

Пре него што започнете, ставите гумене рукавице, наочаре и правилно постављену маску за лице. Помешајте раствор детерџента за прање судова и воду у канту. Ако чистите нетоксичну површину, умочите четку у раствор и користите је за чишц́ење површина.




За осетљивије површине користите сунђер или меку крпу.

Ако нађете буђ на порозним материјалима попут тепиха, морате да се суочите са чињеницом да ц́ете највероватније морати да их баците. Kада буђ уђе у влакна или порозне материјале, тешко је се решити. Али једном када се очисти, добро га осушите – уосталом, влага нас је довела у овакву ситуацију.

Kористите крпу за сушење намештаја, отворите прозоре или инсталирајте вентилаторе да бисте убрзали процес сушења.

Прочитајте још:  Уз овај РУСКИ ЛЕК за смирење заборавићете све таблете

Додатни савет: Избегавајте фарбање или прикривање буђи. Технички ви можете да сакријете буђ, али не можете да зауставите њен раст која касније може довести до озбиљних проблема.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *