ХИЉАДЕ ЉУДИ БЕЗ МАСКИ НА ТРГУ: Масовни антикорона протест у Загребу (ВИДЕО)

Скуп у Загребу (Фото: Јутјуб)

На главном градском тргу у Загребу у току је антикорона протест на коме се окупило око 3.000 људи без маски.

Организатор скупа, Иницијатива „Права и слободе“, тврди да су се од тренутка појаве болести ковид 19 наметале преседанске мере којима су се грађанима ограничила основна права и слободе.

Окупљени на Тргу Бана Јелачића поручују да им је циљ очување тековина демократског друштва у којем се не може толерисати доношење одлука на основу панике и пропаганде или „преписивања умјесто преиспитивања“.
Најављено је да ће се окупљенима обратити нутрициониста Анита Шупе и Сузана Пеша Вучковић у име Иницијативе „Права и слободе“, активиста и вероучитељ Иван Покупец, и колумниста портала „Логично“ Велимир Понош, док ће музичар Тони Цетински пуштати музику.

Сви они су противници маски, теоретичари завера, противници вакцинисања и „5Г“ мреже, наводи „Индекс“.

Организован је и превоз аутобусима из Дубровника, Сплита, Шибеника, Задра, Ријеке, те још неких мјеста у Истри.

Прочитај још: 

 
Полиција је потврдила да је запримила пријаву јавног окупљања под називом „Фестивал слободе“ и да ће с довољним бројем полицијских службеника предузети потребне мере и радње с циљем безбедног одржавања овог јавног окупљања.

Министар здравства Вили Берош поручио је на преко „Фејсбука“ да поштује слободу и право сваког човека на мишљење о свим важним животним питањима, али да као лекар и хуманиста не може подржати ненаучни приступ ковиду 19.Срна

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.