Алексић: Случај „Јовањица“ несумњиво доказао спрегу организованог криминала и Вучићевог режима

0

Јовањица

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је несумњиво да је „случај Јовањица“ доказао спрегу криминала и државе, о чему сведочи и чињеница да су у софтверску апликацију „разговор“, која је направљена за интерну комуникацију, били укључени и ухапшени припадници полиције и Безбедносно информативне агенције.

„Они су пружали прстен заштите Предрагу Kолувији. Неко из власти је морао да им каже да иду на Јовањицу, обезбеђују имање и Kолувију. То доказује спрегу“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре испред Тужилаштва за организовани криминал, додајући да то што су и они у апликацији говори да је „Јовањица“ државни пројекат.




Он је додао да је своју шифру у тој апликацији, у којој је била повезана 51 особа, под именом „Штрумф“ имао и члан градског већа и функционер Српске напредне странке Драгомир Петронијевић, који није саслушан у истрази, нити се налази на листи сведока.

Алексић је зато од Тужилаштва затражио да одговори зашто Петронијевића нема међу 140 сведока. Петронијевић је, како тврди Алексић, функционер СНС који „полаже рачуне“ Андреју Вучићу, брату председника Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Да ли је највећи степен заштите ‘Јовањице’ у државном врху Србије, упитао је Алексић.




Он је навео да је Kолувија девет пута био хапшен у Немачкој, а у Србији је процесуиран за шверц кивија, али је и поред тога „добио од државе кредит од 3,9 милиона евра, Вучић га је водио са собом у Москву, спонзорисао је БИА, држао предавања припадницима МУП“.

Алексић је напоменуо и да је Kолувија у тренутку хапшења код себе имао четири телефона, од којих је један „Блекбери“ претходно закључао, и тужилаштво је у допису рекло да не може да се откључа и вештачи, „а ту су докази шта је било“.

Прочитајте још:  Врање: Непозната лица црвеном бојом оштетила иконостас и двадесетак икона у цркви Свете Тројице

Допис тужилаштва говори да они штите врх државе, рекао је Алексић.

Министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу Алексић је упутио питање како је могуће да је окривљени Владан Живојиновић имао код себе телефон са СИМ картицом МУП-а.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *