Део Демократске странке прогласио Лечића за новог председника партије

1
Лечић је рекао да му је ово најважнија улога у животу (Фото Танјуг)

Део Демократске странке (ДС) који је организовао изборе за председника те партије, објавио је синоћ да је за новог председника странке изабран Бранислав Лечић, као и још пет потпредседника.

На конференцији за новинаре је речено да су гласали чланови 105 општинских одбора и да је излазност била 72,6 одсто, а коначни резултати биће проглашени у року од 48 сати и потом верификовани на изборној скупштини, пренео је Танјуг.
ДС тако практично има два председника, Зорана Лутовца и Лечића, а који је легитиман и легалан – тек ће бити предмет спорења, пошто је Лутовчево руководство послало допис Министарству државне управе и локалне самоуправе, како би предупредило упис Лечићевог дела странке у Регистар политичких организација.

Лечић је том делу странке поручио да им не саветује да иду на суд, да не губе време, јер је, тврди, страначка процедура у вези са изборном скупштином испоштована.
Лечић је рекао да му је ово најважнија улога у животу и „позвао све оне који су били у неспоразуму, као и све демократе, да се уједине око заједничке приче”.

Вида Огњеновић се осврнула на јучерашња дешавања због којих је прекинуто гласање у општинском одбору ДС Стари град и скидање табле са називом ДС из Нушићеве улице.

Огњеновић је рекла да су у централну странке дошли Лутовчева заменица Драгана Ракић и Душан Костадиновић, који су ометали изборе и који су дошли физички да их избаце из странке.

Рекла је да је зачуђена тим поступком који, како каже, најбоље објашњава зашто се та струја одвојила.

Кад је реч о скидању табле са улаза у седиште странке у Нушићевој рекла је:

„Нека се стиди онај ко је наредио да се та табла скине”, рекла је Огњеновић.Политика

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.