Део Демократске странке прогласио Лечића за новог председника партије

Лечић је рекао да му је ово најважнија улога у животу (Фото Танјуг)

Део Демократске странке (ДС) који је организовао изборе за председника те партије, објавио је синоћ да је за новог председника странке изабран Бранислав Лечић, као и још пет потпредседника.

На конференцији за новинаре је речено да су гласали чланови 105 општинских одбора и да је излазност била 72,6 одсто, а коначни резултати биће проглашени у року од 48 сати и потом верификовани на изборној скупштини, пренео је Танјуг.
ДС тако практично има два председника, Зорана Лутовца и Лечића, а који је легитиман и легалан – тек ће бити предмет спорења, пошто је Лутовчево руководство послало допис Министарству државне управе и локалне самоуправе, како би предупредило упис Лечићевог дела странке у Регистар политичких организација.

Лечић је том делу странке поручио да им не саветује да иду на суд, да не губе време, јер је, тврди, страначка процедура у вези са изборном скупштином испоштована.
Лечић је рекао да му је ово најважнија улога у животу и „позвао све оне који су били у неспоразуму, као и све демократе, да се уједине око заједничке приче”.

Вида Огњеновић се осврнула на јучерашња дешавања због којих је прекинуто гласање у општинском одбору ДС Стари град и скидање табле са називом ДС из Нушићеве улице.

Огњеновић је рекла да су у централну странке дошли Лутовчева заменица Драгана Ракић и Душан Костадиновић, који су ометали изборе и који су дошли физички да их избаце из странке.

Рекла је да је зачуђена тим поступком који, како каже, најбоље објашњава зашто се та струја одвојила.

Кад је реч о скидању табле са улаза у седиште странке у Нушићевој рекла је:

„Нека се стиди онај ко је наредио да се та табла скине”, рекла је Огњеновић.Политика

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.