Др Кон најавио могуће затварање Београда као нове мере

2

Др Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Увођење мере обавезног пи-си-ар тестирања за све који улазе у Србију је извесно, рекао је епидемиолог Предраг Кон. Он је додао да је број новозаражених у земљи узнемирујући и да је сутрашњи састанак Кризног штаба неопходан како би се утврдиле даље мере у борби са вирусом корона.

Сутра у девет часова одржаће се ванредна седница Кризног штаба за борбу против вируса корона, а Кон је за ТВ Пинк казао да је главни повод повећање броја новозаражених, пренео је Танјуг.

„Број новозаражених је узнемирујући и мораћемо да поразговарамо о свему. Јасно је да мере могу бити само рестриктивније, а такође и контрола исто мора да се појача, не због санкција грађана, већ да би се ангажовао сваки део сваке институције и установе“, рекао је он.



Истиче да, ако се успело у томе да се у школама формира добар надзорни систем, тако да нема веће трансмисије, онда је то изводљиво и за остале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нагласио је да је важно да се сви укључе у борбу против новог вируса корона и поштују мере и препоруке.

„Даље рестрикције се не смеју искључивати, и то није немогуће, али још нису у опцији“, рекао је др Кон.

Увођење обавезних пи-си-ар тестова за све оне који улазе у Србију је извесно и овог пута, каже Кон, неће бити изузетака.



„То већ постоји као мера, само треба да почне да се примењује за све. Биће како за наше држављане, тако и за странце. Ту морамо да пооштримо надзор и контролу на границама“, истакао је Кон.

Прочитајте још:  Вучић пре четири године звао да замишљамо данашњицу: Замислите да ја организујем референдум, изађе 20-30 % грађана и прогласим успех

Упитан о евентуалним радикалнијим мерама за Београд, где је највећи број заражених, Кон каже да Београд јесте један од градова који имају озбиљнију ситуацију са новозараженима, али да још нема потребе да буду озбиљније.

„Дефинитивно број новозаражених расте свуда по Србији, не само Београду, Крагујевац и Ваљево су такође ризични. Једино где се чини да је релативно стабилно је Војводина, мада и ту постаје несигурно“, каже Кон.

Наводи да је стање у болницама за сада стабилно, али да је важно и да се што дуже сачувају нон-ковид болнице и да се не деси да поново прелазе у ковид систем, јер то може да има нежељене последице.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Др Кон најавио могуће затварање Београда као нове мере

  1. Плаћеник криминалне СЗО за Србију 2009 је говорио да ће 2 милиона људи у Србији помрети од крмећег грипа ако се не вакцинише 7 милиона!?
    Значи дебело је лагао као што лаже и сада, није упитању ни само стицање новца на кварно пљачком буџета ( заједничке касе која се зајмањем пуни ), него и тровање народа вакцинама у којима има ђубрета свакојаког које има циљ да ослаби имунитет и да постанемо робови СЗО и вечни пацијенти док не крепамо у мукама а пре тога фармомафији предамо сав новац који имамо, за безуспешно лечење ( тровање ).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *