ИРАН НЕШТО СПРЕМА! Техеран уграђује моћне руске моторе у своје јуришне тенкове!

0

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

Иран је унео нове промене у тенкове “Чифтен” који су тренутно у њиховом арсеналу, известио је ове недеље руски лист “Росискаја Газета”.

Најзначајнија промена ових борбених возила је замена мотора Л-60 са 840 КС. Мотор од 840 КС долази из тенкова руске производње Т-72С, који су тренутно у саставу наоружања иранских оружаних снага.




Стари двотактни мотори често се критикују због значајних недостатака који су се појавили током рада. Испоставило се да нису добро опремљени за рад у пустињским условима и пуно се прегревају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, због различитих проблема постоје проблеми са резервним деловима. Тенкови “Чифтен” тренутно користе Иран и Ирак, где су раније коришћени током десет година дугог рата између две суседне државе.

Ови тенкови су искључени из употребе пре четврт века у Великој Британији и тамо их могу видети само у музејима и приватним колекцијама.

Прочитајте још. 



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *