Овај чај обавезно пијте једном дневно: Чисти бубреге и јетру, лечи анемију и регулише крвни притисак!

0

Shutterstock

Kоприва, као и чај од коприве, је већ годинама део традиционалне медицине. Млади листови коприве се могу јести, а цела биљка је лековита. У овом периоду најјбоље је припремати чај и пити га једном дневно.

Kоприва обилује витаминима А, Ц, K и делом витамина Б комплекса, од минерала, у саставу коприве, се налази калцијум, гвожђе, магнезијум, фосфор, калијум и натријум. Осим тога садржи све есенцијалне аминокиселине, корисне масне киселине, полифеноле, пигменте (бета-каротен, лутеин и друге).

Бенефита за тело је много, а ово су само неки од њих:




Традиционално се коприва употребљава код болести мокраћних органа, за чишћење крви, код анемије, пробавних тегоба, тешког дисања и астме, код реуматских тегоба, за снижавање крвног притиска, код камена у бубрегу, против несанице, за гинеколошке проблеме и за здравље јетре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ма доказа да коприва снижава ниво шећера у крви, јер садржи састојке који опонашају учинак инсулина, а нека истраживања сугеришу да може да помогне код проблема увећане простате.

Штити јетру од токсина, тешких метала и упале. Природни је диуретик па помаже телу да избаци прекомерну воду и со, што такође привремено снижава крвни притисак.

Облога од коприве смањује болове код артритиса тако што заустављају производњу хормона који подстичу упалу.

Напомена: Трудницама се не препоручује чај од коприве.

Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Да ли кафа заиста побољшава концентрацију: Студије дошле до нових открића



Zivim.hr

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *