ШТА ТО ЗНАЧИ? Русија и Kина прве на свету прелазе на „односе новог типа“

0
Путин и Си Ђипинг, дживотни председници

Русија и Kина су прве државе на свету које су успоставиле билатералне односе засноване на принципу неконфронтације са трец́им земљама, изјавила је председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко током видео-конференције међупарламентарне комисије о сарадњи између Федералне скупштине Руске Федерације и Националног народног конгреса Kине.

„Русија и Kина су прве у свету успоставиле односе новог типа, на принципима одбијања конфронтације са трец́им земљама. Односи се заснивају на дијалогу и партнерству, непоколебљивим принципима поштовања суверенитета, узајамног поверења, добросуседства, уважавања интереса једних и других“ рекла је Матвијенко.
Према њеном мишљењу, томе су помогли посебни односи лидера двеју земаља.

„Између руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга развио се посебан однос заснован на поверењу, успостављен је стални политички дијалог који одређује општу климу руско-кинеских односа у свим областима“, навела је она.

Председница Савета федерације Русије такође је високо оценила ниво парламентарних веза између Русије и Kине, које су постале важан део свеобухватне сарадње и стратешке интеракције Москве и Пекинга.

Прочитајте још: Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.