ЗА ЊУ ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ: Шта вам је Дарија Кисић Тепавчевић поручила из салона лепоте (ФОТО)

1

Дарија Kисић Тепавчевић

Министарка за рад и социјална питања др Дарија Кисић Тепавчевић последњих дана је звезда друштвених мрежа због фотографије из салона лепоте на којој ем не носи маску, ем пуши цигарету.

Духовити какви јесмо, фотографију су многи испратили хумористичким коментарима као што су “госпоџа министарка”, “је л’ ово министарка, не видим замаглиле ми наочаре због маске”, “Златибор Лончар likes this”, итд. Међутим, многима није било до смеха.

Једни су се запитали како може да буде ок да неко ко обавља јавну функцију, и то тако високог ранга као што је министарска, у једној слици паралелно крши неколико прописа државе чији је чиновник.

Други су пак констатовали да је “јајарски објављивати фотографије јавних службеника док се баве својим приватним животом, ко год да су”, додавши да је у питању “баш џиберска фора”.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али пре него што пређемо на следећи вирални функционерски скандал, у којем ће неки нови/стари министар лагати, варати, крадуцкати или понижавати, хајде да се ипак мало осврнемо на ову “џиберску фору” која окупира пажњу грађана Србије.

Прво, козметички салон није приватни већ јавни простор, а у затвореном јавном простору, било да су то лекарске ординације, вртићи, бутици или козметички салони, према закону Републике Србије који би министарка требало да чува и пре свега поштује, пушење није дозвољено.

Друго, Влада Србије, чији је уважени члан Дарија Кисић Тепавчевић, донела је одлуку по којој је ношење маски обавезно у свим јавним и радним затвореним просторима, и то по препоруци стручног Кризног штаба чији је Дарија Кисић Тепавчевић такође уважени члан.

Прочитајте још:  Дојче веле: Ископавање литијума ће Србију приближити ЕУ и удаљити од Кине и Русије

Треће, сваки јавни чиновник одговоран је за своје поступке у јавном простору, јер исти тај простор дели с грађанима од којих прима плату, за чије интересе би требало да се бори и залаже. Због тога што је министарка, Дарија Кисић Тепавчевић у салону лепоте није “само обична жена” којој стружу пете, већ чиновница која својим примером треба да буде узор грађанима. Исту, ако не и тежу моралну одговорност, Кисић Тепавчевић има као лекарка и чланица Кризног штаба.




У крајњој рачуници све се своди на три питања:

Зашто држава очекује да обични грађани поштују мере и законе ако их се не придржавају они који их доносе?

Докле ћемо имати Кризни штаб који није у стању да следи сопствена упутства?

Како да верујемо Влади коју плаћамо ако нам се на сваком кораку министри смеју у лице?

Па ви сад будите паметни и процените шта вам је ту “џиберска фора”.

Прочитајте још: 




Извор: nova.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЗА ЊУ ПРАВИЛА НЕ ВАЖЕ: Шта вам је Дарија Кисић Тепавчевић поручила из салона лепоте (ФОТО)

  1. Крампача са дипломом сарајевског факултета БА, као лош је београдски факултет па не може да оспособи лекарске кадрове за друштвене званичнике Београда и Србије, НЕ него не може да оспособи толико примитивни шљам спреман на безумна дела према народу којег трује по наређењу истих оних који су Србију клевећу, мрзе, бомбардују, трују …БА
    То ђубре не улепша ни хиљаду салона, ни конзилијуми естетичара, то је поган изнутра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *