Државна ревизорска институција утврдила неправилности у набавкама Путева Србије

0
Зоран Дробњак и ВУчић (Фото: Printscreen Tanjug)

Јавно предузеће Путеви Србије у 2018. и 2019. години је набавило добра, услуге и радове у износу од 51,38 милијарди динара без спроведеног поступка јавне набавке, а да нису постојали разлози за изузеће од примене Закона о јавним набавкама, утврдила је Државна ревизорска институција (ДРИ).

У објављеном извештају ДРИ о ревизији пословања Путева Србије у делу који се односи на јавне набавке наводи се да то предузеће није документовало да је процењену вредност 51 јавне набавке, у износу од 7,18 милијарди динара, утврђивало у складу са Законом о јавним набавкама.
Државни ревизори су утврдилио да је покренуто 30 поступака јавних набавки процењене вредности око шест милијарди динара а да нису били испуњени услови за покретање поступака, као и да поступци и активности на додели уговора нису били спроведени у складу са законом код 22 јавне набавке процењене вредности 4,63 милијарде динара.


Прочитајте још: 


У извештаја ДРИ о ревизији пословања Путева Србије у делу који се односи на уговоре о раду за 2019. годину наводи се да именовано лице, а то је директор тог предузећа Зоран Дробњак, обавља фукцију у статусу вршиоца дужности више од шест година, што није у складу са Законом о јавним предузећима.

Закон предвиђа да период обављања фукције вршиоца дужности директора не може бити дужи од једне године. ДРИ је препуричила Надзорном одбору Путева Србије да покрене иницијативу за именовање директора предузећа у складу са законом.Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.