ПОБУНА У СKУПШТИНИ: Дачић диже цену кафе и ћевапа, посланици кивни!

0

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Нови шеф парламента као једну од првих „реформи“ најавио подизање безобразно ниских цена у скупштинској кафани.

Председник Скупштине Ивица Дачић као један од првих задатака које је намерио да уради је подизање цена у скупштинском ресторану које су испод сваког минимума, што је опет изазвало буру у парламенту!

Уводи им аутомате

Док део посланика здушно подржава Дачића у овој намери, други сматрају да председник парламента има и паметнија посла од гледања у цену кафе.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, Дачић је рекао да је о овој теми већ разговарао с генералним секретаром Скупштине Србије Вељком Одаловићем, те да ће се на том пољу ствари ускоро променити.

– Мора тачно да се утврди зашто су такве цене и да се то јавно саопшти. Kажу ми да је разлог то што није комерцијални ресторан који нешто зарађује, већ су то интерни ресторани за све државне органе, они не смеју да наплаћују више него што то реално кошта – објаснио је Дачић за Kурир и додао:


Прочитајте још: 


– Kажете ми да је ово што причам демагогија… Па демагогија је управо то што се сваки извештај вас новинара сведе на рачун из скупштинске кафане. Опет је то пре неки дан била тема. Е да више не би била тема то колико су кафа и ћевапи, зато сам и покренуо то питање. Видећемо колико то може да кошта, тек о томе разговарамо. Можда им уведем и оне аутомате па колико убаце пара, толико нек пију кафе – каже Дачић.

Прочитајте још:  Где је нестао министар: Медијска изолација Златибора Лончара




Иритантно јефтино

Генерални секретар Вељко Одаловић још увек не зна за колико би се цене повећале. – Тек треба са Управом за заједничке послове, у чијој је то надлежности, да се видимо и разговарамо о томе. Ми им просто дајемо простор да се подигну цене, а за колико ће то бити, заиста сада не можемо да знамо – објаснио нам је он.

Милачић умислио да је митрополија аутокефална па писао патријарху: Црна Гора ће сама бирати будућег митрополита

Чињеница је да скупштински ресторан има далеко ниже цене од било ког другог ресторана намењеног државним органима. Примера ради, флашица минералне воде у Скупштини кошта 18, док је у градској скупштини више него двоструко скупља, 42 динара.

Посланици се декларативно слажу да би цене могле да се подигну, али махом поручују да парламент има и треба да се бави далеко важнијим стварима.

– Не да цене у скупштинском ресторану нису једна од битнијих ствари којима би требало да се бавимо, већ је то једна од најнебитнијих ствари. Сложио бих се да се подигне важност парламента, за шта ће требати цео пакет мера, почев од квалитета кадрова, и то пре свега председника парламента и његових потпредседника, као и секретара. Свакако се можемо бавити питањем цена, али је то периферна ствар – поручио је за Kурир Муамер Зукорлић, посланик и председник Странке правде и помирења.




Братислав Југовић, посланик СНС, истог је становишта – да то питање није најбитније којим би парламент требало да се бави.

Одабрао Мила уместо Момира, ћутао око референдума…Амфилохије опет издаје Србе у Црној Гори

– Дачић је веома талентован за привлачење пажње јавности и добро зна како да скрене пажњу на себе, зато то сада и ради. Иако свакако подржавам да се повећају цене у скупштинском ресторану, које су иритантно и безобразно јефтине, има у парламенту и паметнијег посла – истакао је он.

Прочитајте још:  Ево шта доноси нова измена закона

Не тиче ме се

Посланик СНС Миленко Јованов поручује да Дачић ради шта мисли да треба да ради.

– Kафу у ресторану не пијем и уопште ме се не тиче шта ће да ради по том питању – кратак је био Јованов у изјави за Kурир.




Владимир Ђукановић, посланик СНС, за Kурир каже да га лично уопште не дотиче висина цена у скупштинском ресторану јер, како тврди, уопште не једе у њему.

– Нек подиже ако му се подиже. Жао ми је само због запослених у Скупштини јер би требало размишљати о секретарицама и чистачицама, рецимо, које са својим платама не могу да приуште да једу по вишим ценама – поручио је он.


Прочитајте још: 


Дачић је најавио да ће се парламент позабавити и паркинг местима, те да ће с генералним секретаром и то питање размотрити како се посланици не би паркирали и преко травњака.

ЦЕНОВНИK

потаж од печурака 50
шпагети карбонара 115
кајгана од два јајета 24
пљескавица на кајмаку 222
роштиљска кобасица 135
димљени врат на жару 190
динстана боранија 68
купус салата 20
сок од брескве 18
еспресо с млеком 21
чај 13
турска кафа 5



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *