Фотографисао Вулина без маске, полиција му опколила зграду

2

Фото: Давид Вујатовић

У дану када је у Србији регистровано скоро 2.500 заражених од корона вируса, министар полиције Александар Вулин усликан је како са обезбеђењем излази из фризерског салона без маске.

Слика је јуче заживела на друштвеним мрежама иако је полиција под Вулиновом командом покушала да спречи њено објављивање.

Наиме, на Врачару се прекјуче одиграла права драма а становници улице Стојана Протића мислили су да се у њиховом крају десило масовно убиство јер су припадници интервентне полиције и патроле под ротацијом опколили зграду под бројем 28.

Давид Вујатовић, апсолвент медицине, снимио је видео запис зграде преко пута (број 27) јер су га привукли скупи аутомобили испред фризерског салона.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Касније се испоставило да је реч о министру Вулину.

Снимак је проследио неколицини пријатеља.

Све се догађало око 16 часова, а непун сат касније полиција му је закуцала на врата.

– Цела полицијска станица Врачар и интервентна опколили су ми зграду пошто сам са прозора свог стана сликао Вулина како излази без маске из фризерског салона. Као да сам последњи криминалац, опколили су зграду и лупали и на моја, али и на комшијина врата. У први мах сам помислио да се десило неко масовно убиство. Лупали су снажно и викали „отварај, полиција“ – прича Давид за Данас.


Прочитајте још: 

Прочитајте још:  Нови напад на Србе код Грачаничког језера: Два албанца пуцали на деветоро српских девојака и младића

Након што је отворио врата, тражили су му личну карту, али он није желео да им да док му не кажу разлог. После краћег убеђивања, рекли су му да траже особу која је сликала Вулина.

– Рекао сам им да сам то ја и дао личну карту. Рекли су ми да је Вулин штићена особа и да не сме да се слика ни са прозора стана. На моје питање – како га онда новинари сликају и зашто траже личне карте по становима ако немају налог за претрес, нису дали одговор већ су рекли да им је тако наређено. Такође су када су ми погледали ЛК и извршили одређене како су рекли „провере“, исту вратили те док су одлазили истакли како им је „Вулин након што су ме проверили рекао да ме не притишћу“ – каже наш саговорник.




Пошто су га проверили, инспектори у цивилу се на томе нису зауставили већ су му тражили да пред њима обрише снимак.

– Један је гледао како бришем видео запис а други је то снимао. Ваљда како би то могли да пошаљу министру као доказ да је материјал уништен. Међутим, ја сам слике и запис претходно послао неколицини пријатеља и све из телефона сам без проблема обрисао пред њима – истиче Давид.

Каже да пред полицијом није имао страх када је чуо о чему се ради, али да је цела њихова акција која је претходила легитимисању изазвала панику међу његовим комшијама.

– Замислите да се део улице блокира, да вам интервентна и полицијски аутомобили опколе зграду а полицајци упадну у њу. Сви су осећали страх јер су мислили да се десио неки тежак злочин и да се у згради крије убица. Престрашили су комшиницу која живи у стану изнад мог. Старија жена, удовица. И њој су лупали на врата јер нису били сигурни из ког стана је направљен снимак – каже наш саговорник. Он је позвао комшије из улице да му доставе снимак „опсаде“ његове зграде, уколико је неко од њих забележио.

Прочитајте још:  Шмит: "Додик ме звао на свој приватни посед, али то нисам прихватио"




Давид се пита да ли је починио неко кривично дело тиме што је са свог прозора сликао политичара и његову пратњу док су излазили из фризерског салона а при томе нису носили маске, у дану када је у Србији забележен рекордан број заражених.

МУП: Провера у складу са процедуром

Из Министарства унутрашњих послова истакли су за Данас да се свако неовлашћено фотографисање и снимање штићене личности, ма о коме била реч, проверава у складу са стандардном процедуром у заштити безбедности штићене личности.

„У конкретној ситуацији, провером је утврђено да је лице које је вршило неовлашћено снимање штићене личности од раније познато полицији и да има неколико прекршајних и кривичних пријава, као и да је правоснажно осуђено за кривично дело угрожавање сигурности и тренутно је на условној слободи. О догађају је обавештено надлежно тужилаштво“, истакли су из МУП-а, додајући да је на терен изашла једна патрола Интервентне јединице и једна редовна патрола Полицијске станице Врачар.



Катарина Живановић / Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Фотографисао Вулина без маске, полиција му опколила зграду

  1. Ma nemoj. Vulin se u svojim odlukama meša u naše privatne živote, a mi fotografišući ga u kršenju zakona – ne smemo da se mešamo u njegov život.

    Slikaćemo i dalje. “Fotografisanje je umetnost. A umetnost je kultura”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *