КРАСНИЋИ У ХАГУ: Нисам крив, државу смо стварали са САД, ЕУ, и УН

0

Јакуп Краснићи (Фото: Јутјуб)

Један од чланова Главног штаба терористичке ОВК Јакуп Краснићи изјаснио се данас пред Специјалним судом у Хагу да није крив по оптужници која га терети за ратне злочине на Косову и Метохији почињене над Србима, Ромима и Албанцима.

Краснићи је рекао да се не осећа кривим ни за једну од тачка оптужнице и да оптужба за удружени злочиначки подрухват представља “увреду и велику неправду за њега, његову породицу и албански народ”.

“Ово је све велика неправда за мене. Осећам се невино и није ми јасно зашто сам овде доведен”, рекао је Краснићи на првом појављивању пред судијом за претходни поступак Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу.




Он каже да су се “у подухвату стварања државе” Албанци јако дуго борили, те да су “створили своју државу заједно са САД, ЕУ и УН”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Не бисмо били у стању да ослободимо Косово и формирамо државу без међународне подршке. Ми смо се борили против Срба који су починили геноцид на Косову”, рекао је Краснићи.

Краснићи је један од четворице некадашњих припадника терористичке ОВК оптужених за ратне злочине и злочине против човјечности у периоду од марта 1998. до септембра 1999. године.



Осим њега, оптужени су и Хашим Тачи, Кадри Весељи и Реџеп Сељими, који ће се пред судом на посебним рочиштима појавити касније данас, односно у уторак и у среду.

Краснићи се, као и остала тројица, терети по командној и индивидуалној одговорности за злочине које је ОВК починила на Косову и Метохији и северу Албаније.

Прочитајте још:  Ко охрабрује екстремисте да пљачкају српске куће на Косову и Метохији

Они су оптужени за убиства, мучења, прогоне и принудна затварања најмање 400 људи.

Оптужница против Краснићија потврђена је 26. октобра.



Срна

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *