Незапамћени буџетски дефицит од преко 4 милијарде € уводи Србију у колапс читавог економског и привредног система

3
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Налазимо се у златном економском добу за које имамо да се захвалимо Александру Вучићу и његовим економским и привредним експертима из Српске напредне странке. Незапамћени буџетски дефицит и мањак од преко четири милијарде евра имамо превасходно да захвалимо Александру Вучићу. Који се у економију и привреду разуме као Марица у крив курац. О томе најбоље сведоче најновији подаци о висини буџетског дефицита али и подаци о спољно-трговинском дефициту који ће сасвим сигурно ове године премашити 7 милијарди евра.

Александсар Вучић је са његовим мегатренд експерима за годину дана направио мањак од преко 11 милијарди евра. На тај мањак треба додати и око две ипо милијарде евра позајмљеног новца који су Вучић и екипа његових експерата узели од страних банака током ове године. Са енормним растом јавног дуга и огромним мањком у каси Србија се сасвим сигурно креће ка краху комплетног економског и привредног система. Вучић и екипа његових економских убица мораће догодине да позајме преко шест милијарди евра само да би покрили губитке који су направили у овој.
Са јавним дугом који се тренутно креће око 34 милијарде евра и новцем који ће узимати на зајам догодине, режим Александра Вучића задужиће Србију за преко 40 милијарди евра. Од тих 40 милијарди евра дуга на крају следеће године директно учешће Александра Вучића и његовог тима економских убица износи око 25 милијарди евра.

Раст јавног дуга заједно са растом буџетског и спољно-трговинског дефицита довешће до енормног раста пореза које ће опет спасти на грбачу оно мало запослних који још привређију у Србији. Почели су већ да опорезују бунаре и штале а од следеће године спремите се да вам буквално опорезују и ваздух који дишете. И поред увођења нових енормних пореза Република Србија неће бити у стању да попуни буџетске рупе већ ће се наставити енормно задуживање код страних поверилаца. Поред новог задуживања на добош ће сасвим сигурно ићи Телеком Србија и ЕПС.

Александар Вучић и његова банда економских убица довели су Србију у дужничко ропство где ће сви запослени и они који привређију наредних година само радити да сервисирају дугове које су направили неспособни идиоти и економске убице окупљење око Александра Вучића.

Има ли још кога нормалног да пита Александра Вучића и његову банду економских убица на шта су улупали 25 милијарди евра? И на шта је само ове године улупано преко 13 милијарди евра?

Милинко Милинчић, Србијаданас.нет3 Коментара

  1. ПЕНЗИОНЕРИ НА ОПРЕЗ!

    Изгледа аутор овог текста не прати хвалоспеве и бајколажи водећих. Најпре ΛV изнесе како добро стојимо и напредујемо, а сарадници то разраде и понављају као папагаји типа аре. Мало ми је невероватно по економској моћи (најнижа стопа пада БДП, као релативна мера, од -1,5%) смо на шампионском месту у тој истој Европи. С друге стране, реалније је да БДП по глави становника, оно што стоји на располагању, је међу најнижим у тој истој Европи. Ми као шампиони каскамо 60-100 година за ЕУ, а плате су међу најнижим. Са оноликим дефицитом од четири милијарде евра, држи те се пензионери. Четири године отимана вам је пензија (укупно отето око осамсто милиона евра), а сада да не буде укинута. На тај начин нјихов гробар изгубиће гласачку машину и то можда им буде спас?

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.