Др Даница Грујичић: “Можда се појави и ковид 23, зато морамо…”

2

Др Даница Грујичић (Фото: Јутјуб)

Доктор Даница Грујичић, неурохирург и директор Института за онкологију и радиологију у Kлиничког центра Србије апеловала је на грађане да избегавају окупљања.

“Онколошки пацијенти се лече на исти начин на који су се лечили и прошле године. У сва три таласа смо имали запослене који, срећом, нису имали тежу клиничку слику. Ми сутра радимо шест операција јер тумори мозга не могу да чекају. Мој апел свима је: никако окупљање, без обзира да ли се ради о отвореном или затвореном простору”, рекла је Даница Грујичић.




Она каже да коронавирус није измишљотина, а да је једини начин да се проблем реши, производња вакцине, те истакла важност тога да Србија буде вакцинално суверена држава.

“Била сам на отвореном, носила сам маску и свеједно сам добила корону. Истог дана сам се закуцала у кревет. Ми ћемо морати да научимо да живимо са короном, можда се појави и ковид 23, зато морамо да се навикнемо на мере”, казала је она на РТС-у.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додала је да је урадила нешто што јој није својствено – физичку активност је свела на минимум и пила витамине Ц и Д, као и лек диклофенак. Грујичићева је навела да јој је било потребно пет недеља да се врати у кондицију у којој је била пре заразе.




Покрајински секретар за здравство и члан Kризног штаба, Зоран Гојковић, каже да нормалног живота још у једном периоду неће бити, те да и даље један број људи не схвата опасност од коронавируса.

Прочитајте још:  Рудолф Хäнсел: Отворено писмо председнику Републике Србије, Александру Вучићу

“Морамо сви заједно, сложно да радимо на решавању овог проблема”, рекао је Гојковић.


Прочитајте још: 


Директор Kлиничког центра у Kрагујевцу доктор, Предраг Саздановић је истакао да је епидемиолошка ситуација у Kрагујевцу тешка.

“Ми ћемо моћи да издржимо, али не бесконачно”, рекао је он.

Заменик градоначелника Горан Весић је истакао да је важно да одговарају организатори оних који организују журке после 23 часа.

“Град спроводи мере које доноси Kризни штаб. Ми инсистирамо на промени законских прописа, како не би само санитарни инспектори могли да проверавају поштовање мера. Изменом закона, то ће бити омогућено и комуналним милиционерима”, казао је Весић.

Он је истакао да је важно и придржавање мера и то да привреда ради.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Др Даница Грујичић: “Можда се појави и ковид 23, зато морамо…”

  1. Проклети плаћени подводачи, као грађани “криви” па им се намеће “акција вакцинације” а не спомиње да је канцер од 2000г. експлодирао међу грађанима Србије и региона у осам пута већем побољевању. Загађеност као нема везе, бомбардовање као нема везе, тровање из ваздуха као нема везе, депоније коју гору дани и ноћ као нема везе, лекови из апотека којих има више од коцкарница као нема везе …АЛИ ЖУРКЕ СУ КРИВЕ, КОРОНА КОЈА ЈЕ УБИЛА ГРИП Е то је проблем зато се морамо вакцинисати да појачамо канцер, неплодност, белу кугу, затрованост и побољшамо скор са смрти у мукама. Здравствене раднике поткупили са 10 000д. да појачају “акција вакцина” која је пропала са крмећим грипом 2009. али сада ето иста багра појачала гас и одрешила кесу да корумпира што више политичара и лекара да у мукама побију свој људски род … наздравље им, “ВАКЦИНЕ ЋЕ ИХ УСРЕЋИТИ” када примимо вакцине против “ковида” постаћемо бесмртни јер сада обољевамо и умиремо само од грипа ако слушамо овакву багру као ову гадуру

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *