Kако да вам кућа буде чиста и без чишћења?

0

foto: Depositphotos/zhudifeng

Ако баш и не уживате у чишћењу, време које проведете у сређивању куће може се чинити као право мучење.

Срећом, постоје и мали трикови који ће вам помоћи да смањите време и улажете мање напора у чишћење, а да вам кућа и даље буде блистава. Представљамо вам неколико савета.

Све има своје место

Имајте на уму да свака ствар у вашем дому има своје место. Организујте се и потрудите се да је сваки пут, након коришћења, вратите на њено место. На тај начин спречићете нагомилавање ствари и стварање нереда.

Решите се непотребних ствари

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако поседујете мање ствари, имаћете и мање нереда. Решите се свега што нисте обукли или обули бар девет месеци. Уосталом, гардероба није једини “проблем” – погледајте којих ствари треба да се решите чим пре.




Изувајте се

Изување испред куће/стана може да буде и помало необична пракса, али ћете на тај начин спречити уношење прљавштине у кућу. Самим тим, нећете морати да усисавате и рибате сваки час. И да, исто тако било бии пожељно и да очистите шапе кућним љубимцима пре него што их пустите унутра.

Отирач

Поставите испред улазних врата отирач на којем ће гости моћи добро да избришу ципеле. Чак и ако су планирали да их скину, боље је да их добро избришу, јер на тај начин неће уносити прљавштину, а ви нећете морати одмах да чистите.

Прозори

Приликом проветравања просторија, побрините се да прозори не остају предуго отворени, иначе ће по кући почети да се скупља прашина.

Прочитајте још:  Желите глатка стопала?! Имамо рецепт!

Инвестирајте у ручни усисивач




Фантастична ствар која ће вам уштедети време. Сада не морате сваки пут да палите велики усисивач или хватате метлу да бисте покупили пар мрвица или длака. Инвестиција која је веома исплатива.

Kућни љубимци

Пре него што набавите крзненог пријатеља, имајте на уму да су кућни љубимци (посебно пси и мачке) и велика одговорност. Добро размислите да ли желите да се те одговорности и прихватите. Ако још увек нисте спремни за чишћење длака по целој кући, онда набавите кућног љубимца који нема крзно, као што је, на пример, рибица.

Обедујте на правом месту

Битно је да имате једно, одређено место на којем ћете обедовати – кухиња, трпезарија или дневни боравак – те да се “церемонија” увек обавља на истом месту. Такође, немојте радити више ствари приликом обеда, јер ћете (врло вероватно) запрљати све око себе, пише минимагазин.инфо.


[table id=1 /]




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *