Жандармерија у Шиду због све више испада миграната!

0
Жандармерија (Фото: МУП)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да припадници Министарства унутрашњих послова свакодневно брину да грађани Шида и сви грађани Републике Србије буду заштићени и да њихов свакодневни живот не трпи због последица мигрантске кризе.

Министар Вулин, који је, са директором полиције Владимиром Ребићем и председником општине Шид Зораном Семеновићем, у Шиду обишао полицијске службенике који су јутрос рано спровели акцију проналаска ирегуларних миграната, позвао је грађане да верују својој држави и полицији, да не наседају на лажне вести и да не слушају никога ко их позива да се организују како би сачували нешто од некога, јер у Србији постоје закони и нико не може да узме правду у своје руке.

– Држава ради свој посао. Због појачаног броја и прилива миграната, које се сада осећа и на простору Шида, Жандармерија ће у наредним данима дежурати на територији ове општине и водити рачуна да се на улицама не налазе они који на њима не треба да буду, посебно да нема неконтролисаних окупљања – рекао је министар Вулин.
Према његовим речима, ниједан мигрант који није у нашем систему и нема уредне дозволе, не сме и не може да се креће по нашим улицама, посебно не сме да прави кампове или да се задржава на простору где то није регулисано и дозвољено.

– Сада када имао кризу са корона вирусом, ови људи могу представљати здравствени проблем и за себе и за наше грађане и због тога морају бити у нашим камповима где су контролисани и где имају сву могућу медицински помоћ и заштит – указао је министар Вулин.


Прочитајте још: 


Министарство унутрашњих послова, како је нагласио, је ту да брине и води рачуна да се свакодневни живот грађана нормално одвија.

– Верујте својој држави, не наседајте лажним вестима и пустите државу да ради свој посао. Када је у питању мигранстка криза кроз ову земљу је прошло преко милион миграната, а готово да није било инцидената и то није случајно. То је зато што наша полиција, заједно са свим осталим безбедносним службама, добро ради свој посао – поручио је министар Вулин.
Начелник Одељења полиције Полицијске управе Сремска Митровица Драган Стојанац истакао је да ова полицијска управа свакодневно предузима активности на проналажењу ирегуларних миграната .

– Данас смо присутни на једној од локација коју обилазимо, а то је потез Непречава месна заједница Батровци. Поред тога патроле свакодневно проналазе у граду и на прилазу граду Шиду групе ирегуларних мигранта које ми доводимо у прихватне центре Адашевци и Принциповац – рекао је Стојанац.

Он је прецизирао да се на подручју општине Шид налазе три прихватна центра у којима тренутно борави 1.860 мигранта, од чега у Шиду борави 260 особа, Принциповцу 600 и у Адашевцима 900 особа.

Стојанац је рекао да се криминал у мигрантској популацији углавном односи на сукобе између њих и да нису забележени случајева напада на наше грађане и истакао да полиција, по свим пријавама, поступа у складу са Кривичним закоником Републике Србије.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Новости

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.