Ексклузивно Срби одлучили америчке изборе: Машине из Београда које су бројале гласове у Америци

0

Ни амерички председнички избори нису могли да прођу, а да Србија не дође у центар пажње. Софтвер за машине које броје гласове у САД долази из Београд, а Спутњик ексклузивно објављује фотографије просторија у којима је радила та компанија.

На сликама се виде машине за бројање гласова компаније „Доминион“ на којима пише назив фирме, а поставио их је на сајт за издавање некретнина „City expert“, власник који им је издавао просторије.

Како сазнајемо канадска компанија „Доминион“, која производи машине за бројање гласова, пролетос је из овог простора преселила своју канцеларију у Србији у друге просторије које су такође у Београду.




Компанија „Доминион“ производи машине које се користе на америчким председничким изборима и поред седишта у Торонту, америчког дела компаније у Денверу, та компанија има и канцеларију у Београду. Она се донедавно налазила на Палилули, у Улици Османа Ђикића, а сада је на новој адреси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према тврдњама појединих америчких новинара који извештавају из Беле куће, управо у Београду настао је софтвер кориштен на последњим америчким председничким изборима.

Амерички председник и председнички кандидат Доналд Трамп оптужио је тај софтвер за нерегуларности и приписивање његових гласова противкандидату Џоу Бајдену.




Према изворима америчких медија, на претходним изборима 2016. године, око 70 милиона гласача користило је ове машине, а Џорџија их је увела прошле године.

Правни тим Доналда Трампа тврди да су на последњим изборима кориштене у најмање 28 држава САД.

Сам председник Доналд Трамп оптужио је овај софтвер да му је избрисао 2,7 милиона гласова у целим САД, те да је велики број његових гласова, на стотине хиљада, приписао Џоу Бајдену.

Прочитајте још:  Новица Антић: Из Мађарске се ноћу у Србију довозе мигранти који се враћају из Европе (Видео)

Са друге стране, америчка Безбедносна агенција за инфраструктуру (ЦИСА), која се бави и сајбер-безбедношћу избора, саопштила је да „нема доказа да је било брисања или мењања гласова“ и да су председнички избори одржани 3. новембра били „најбезбеднији у америчкој историји“.


[table id=1 /]




Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *