Насловна Мигрантска криза ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

Предраг Кон и Дарија Кисић (Фото: Јутјуб)

Унапређење положаја миграната и интеграција свих који су добили међународну заштиту у Србији приоритети су нове Владе.

Унапређење бриге о мигрантима и обезбеђивање квалитетнијих услова њиховог боравка и заштите у Србији су приоритети Министарства у области управљања мигрантском кризом, оценила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић.

Тепавчевић је након састанка са шефицом представништва Високог комесаријата Организације УН за избеглице у Србији Франческом Бонели навела, да је подршка УНХЦР-а, дугогодишњег партнера Министарства, од великог значаја и због тога је неопходно њено континуирано унапређивање.
“У наредном периоду акценат сарадње биће на наставку подршке установама социјалне заштите у виду додатне старатељске заштите, стручне подршке у раду са децом и малолетницима без пратње у контексту мешовитих миграционих токова и интеграције оних који су добили међународну заштиту у Србији“, навела је Kисић Тепавчевић.

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!
Жандармерија у Шиду због све више испада миграната!

Шефица представништва УНХЦР-а Франческа Бонели захвалила је министарки на конструктивном дијалогу и изразила уверење да ће се сарадња са Министарством кретати узлазном путањом.

Бонели је иначе позната широј јавности по изјави на РТС да мигранти “наводно чине кривична дела у Србији” и да су велики проблем наше земље десничарске “теорије завере”.

Kисић Тепавчевић са шефицом канцеларије Међународне организације за миграције у Србији (ИОМ) Лидијом Марковић разговарала је о сарадњи у оквиру пројекта “Подршка ЕУ у управљању миграцијама у Србији – Унапређење прихватних капацитета, услуга социјалне заштите и приступа образовању” који је кључни аспект подршке систему социјалне заштите у раду са мигрантима.
У саопштењу је додато да у пројекту учествује 20 установа социјалне заштите у 17 општина у Србији.

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!
САРАЈЕВО устало: После бруталног убиства, народ тражи да сви мигранти оду! ВИДЕО

Заштита деце и других рањивих категорија миграната у оквирима система социјалне заштите у наставку сарадње ће, како је речено на састанку, бити област којој се посвећује додатна пажња.

Такав приступ, наводе, биће заузет имајући у виду и да је подршка у директној вези са испуњавањем мерила из Акционог плана за Преговарачка поглавља 23 – правосуђе и основна права и 24 – правда, слобода и безбедност у процесу приступања Србије ЕУ.

Марковић је истакла да би обезбеђивању квалитетније бриге о мигрантима који бораве у Србији допринело усавршавање запослених у систему социјалне заштите кроз тренинге и обуке за рад са том специфичном популацијом.


Прочитајте још:


На састанку је договорен наставак заједничког рада на спровођењу пројеката у циљу обезбеђивања подршке систему социјалне заштите у раду са избегличком/мигрантском популацијом, са посебним акцентом на заштити и бризи о деци, малолетницима без пратње родитеља или старатеља, затим жртвама трговине људима, жртвама сексуалног, породичног, родно заснованог и других облика насиља.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!News Srbija

5 Коментара

 1. Була дивани како ће мигранте српска држава да гости као најмилије а за то време Српчад ће насилно вакцинисати против воље родитеља?!
  Ова тука не да није видела медицински факултет него ни основну школу, није чула за тамо неког у омрзнутој Србији Карађођа, српске устанке, сваки свог субашу, субашицу…
  Срби могу бити поносни јер окупатор није могао наћи међу Србима гамад да покушају акцију насилне вакцинације и повлашћеног положаја исисоваца у Србији.
  Јел кани исис мигранте насилно вакцинисати?
  Срби вакцина није џабе, платићемо је кућама, имањем и земљом наслеђеном од предака. Дакле или ћемо мирно са децом као некада у јаме, под лед, каме, у сточне вагоне др павелићу, др менгелеу у посету …
  Или да изаберемо карађорђев стил.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.