ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

7

Предраг Кон и Дарија Кисић (Фото: Јутјуб)

Унапређење положаја миграната и интеграција свих који су добили међународну заштиту у Србији приоритети су нове Владе.

Унапређење бриге о мигрантима и обезбеђивање квалитетнијих услова њиховог боравка и заштите у Србији су приоритети Министарства у области управљања мигрантском кризом, оценила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић.

Тепавчевић је након састанка са шефицом представништва Високог комесаријата Организације УН за избеглице у Србији Франческом Бонели навела, да је подршка УНХЦР-а, дугогодишњег партнера Министарства, од великог значаја и због тога је неопходно њено континуирано унапређивање.




“У наредном периоду акценат сарадње биће на наставку подршке установама социјалне заштите у виду додатне старатељске заштите, стручне подршке у раду са децом и малолетницима без пратње у контексту мешовитих миграционих токова и интеграције оних који су добили међународну заштиту у Србији“, навела је Kисић Тепавчевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Жандармерија у Шиду због све више испада миграната!

Шефица представништва УНХЦР-а Франческа Бонели захвалила је министарки на конструктивном дијалогу и изразила уверење да ће се сарадња са Министарством кретати узлазном путањом.

Бонели је иначе позната широј јавности по изјави на РТС да мигранти “наводно чине кривична дела у Србији” и да су велики проблем наше земље десничарске “теорије завере”.

Kисић Тепавчевић са шефицом канцеларије Међународне организације за миграције у Србији (ИОМ) Лидијом Марковић разговарала је о сарадњи у оквиру пројекта “Подршка ЕУ у управљању миграцијама у Србији – Унапређење прихватних капацитета, услуга социјалне заштите и приступа образовању” који је кључни аспект подршке систему социјалне заштите у раду са мигрантима.

Прочитајте још:  У знак сећања на почетак злочиначког НАТО бомбардовања




У саопштењу је додато да у пројекту учествује 20 установа социјалне заштите у 17 општина у Србији.

САРАЈЕВО устало: После бруталног убиства, народ тражи да сви мигранти оду! ВИДЕО

Заштита деце и других рањивих категорија миграната у оквирима система социјалне заштите у наставку сарадње ће, како је речено на састанку, бити област којој се посвећује додатна пажња.

Такав приступ, наводе, биће заузет имајући у виду и да је подршка у директној вези са испуњавањем мерила из Акционог плана за Преговарачка поглавља 23 – правосуђе и основна права и 24 – правда, слобода и безбедност у процесу приступања Србије ЕУ.

Марковић је истакла да би обезбеђивању квалитетније бриге о мигрантима који бораве у Србији допринело усавршавање запослених у систему социјалне заштите кроз тренинге и обуке за рад са том специфичном популацијом.


Прочитајте још:


На састанку је договорен наставак заједничког рада на спровођењу пројеката у циљу обезбеђивања подршке систему социјалне заштите у раду са избегличком/мигрантском популацијом, са посебним акцентом на заштити и бризи о деци, малолетницима без пратње родитеља или старатеља, затим жртвама трговине људима, жртвама сексуалног, породичног, родно заснованог и других облика насиља.


[table id=1 /]




News Srbija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Була дивани како ће мигранте српска држава да гости као најмилије а за то време Српчад ће насилно вакцинисати против воље родитеља?!
    Ова тука не да није видела медицински факултет него ни основну школу, није чула за тамо неког у омрзнутој Србији Карађођа, српске устанке, сваки свог субашу, субашицу…
    Срби могу бити поносни јер окупатор није могао наћи међу Србима гамад да покушају акцију насилне вакцинације и повлашћеног положаја исисоваца у Србији.
    Јел кани исис мигранте насилно вакцинисати?
    Срби вакцина није џабе, платићемо је кућама, имањем и земљом наслеђеном од предака. Дакле или ћемо мирно са децом као некада у јаме, под лед, каме, у сточне вагоне др павелићу, др менгелеу у посету …
    Или да изаберемо карађорђев стил.

  2. Neka ih ona integriše kući kod sebe. Još jedna vrla “stručnjakinja” medicine sa desetinama doktorata koje je dala i uspešno se ne meša u svoj posao.Nije mi jasno ako je doskorašnja zamenica direktora “Instituta Batut’ zaista takav stručnjak,što se bavi imigrantima? Što je uopšte pristala da bude ministarka za rad itd.Valjda je bilo logicno da bude za zdravlje.Ako ne, onda nista..Ako je tako uspešna u medicini zasto kao dr. Nestorović nema svoju ordinaciju pa da u praksi dokaže doktorate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *