Португалски суд пресудио да су ПЦР тестови „непоуздани“ и карантини „незаконити“

0
(Фото ЕПА-ЕФЕ/ETIENNE LAURENT)

Важна законска одлука суочена је са тоталним медијским мраком у западном свету

Апелациони суд у Португалији пресудио је да ПЦР процес није поуздан тест за Сарс-Цов-2, па је према томе сваки принудни карантин, заснован на тим резултатима теста, незаконит.

Даље, пресуда каже да би сваки принудни карантин који се примењује на здраве људе могао представљати кршење њиховог основног права на слободу.

Што је најважније, судије су пресудиле да се један позитиван ПЦР тест не може користити као ефикасна дијагноза инфекције.
Специфичности случаја тичу се четворице туриста који су у земљу ушли из Немачке – сви су анонимни у транскрипту случаја – и које је регионална здравствена управа ставила у карантин. Од четворице, само је један имао позитиван тест на вирус, док су остала тројица посматрана једноставно као „високоризични од инфекције“ на основу додира са позитивном особом. Сва четворица су, у претходна 72 сата, имала негативан тест на вирус пре одласка из Немачке.

У својој пресуди, судије Маргарида Рамос де Алмеида и Ана Парамес позвале су се на неколико научних студија. Најважније је истраживање Јаафара и ет ал, које је открило да је – приликом извођења ПЦР тестова са 35 или више циклуса – тачност пала на 3%, што значи да би око 97% позитивних резултата могло бити лажно позитивно.


Прочитајте још: 


Пресуда даље каже у закључку да је, на основу науке коју читају, сваки ПЦР тест који користи преко 25 циклуса потпуно непоуздан. Владе и приватне лабораторије су врло уско везане за тачан број циклуса које раде током ПЦР тестирања, али познато је да је понекад чак 45. Чак и Антони Фауци јавно је изјавио да је све више од 35 циклуса потпуно неупотребљиво.

Kомплетну пресуду на оригиналном португалском можете прочитати овде, а овде је превод на енглески. О томе се такође пише на Греат Гаме Индиа, плус португалски професор послао је Локдаун Скептицима дугачки имејл о случају.

Реакција медија на овај случај била је потпуно предвидљива – они је нису поменули. Уопште. Било где. Икад.
Пресуда је објављена 11. новембра, а отада се на њу позивају многи алтернативни сајтови … али мејнстрим портали и даље држе медијски мрак поводом овог случаја .

Одбор Редита за Цовид19 заправо је уклонио објаву, јер „није био поуздан извор“, упркос томе што се ослањао на званичне судске документе:

Потражите присилну и неискрену „проверу чињеница“ по овом питању од ХеалтхФеедбацк-а или неке друге „неутралне“ пословнице у блиској будуц́ности. Али док не пронађу неког јадника да му позајме своје име, медијски мрак ц́е се наставити.

Шта год да кажу, ово је победа здравог разума над ауторитарношц́у и хистеријом.


Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!

Превод: Српски Гласник
GuardianПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.