Шта се то дешава у Епархији милешевској?!?

2

Атанасије Ракита (Фото: Јутјуб)

Сведоци смо ових дана, како путем медија, тако и од наших свештеника, да је Епископ милешевски Атанасије Ракита заражен вирусом корона. Оно што је права истина јесте, сем короне вируса, да владика Атанасије има цирозу јетре. О томе се увелико крије. Где рећи да владика има цирозу јетре. Чисто због јавности, цироза јетре настаје због честог конзумирањем алкохола. Али, каква цироза, кад наш владика не конзумира алкохол и то треба да се зна и да се свима прича. Владика не пије. И тачка. А стање на терену је скроз другачије. А ми верни народ увелико знамо колико је наш владика “трезан”и какве све испаде чини. А све због његовог алкохолисаног стања. Човек је болестан, а алкохолизам је једна од болести зависности. И човеку треба помоћи да се лечи, а не да се крији.

Пошто је дошао у сукоб са половином свештеника у епархији милешевској, владика Атанасије Ракита сваког човека који ради у интересу цркви, сматра својим непријатељима. Тако поједине чланове Епархијског управног одбора сматра својим непријатељима, а само због тога што ти честити и добри људи нису дали сагласност да се прода црквено земљиште тзв. “Калуђерско поље” у Прибоју. Само са три-четири свештеника у епархији, владика Атанасије служи по епархији. Остали свештеници су његови непријатељи и са њима неће и не жели да служи. Тако је пре пар дана, када је био у Пљевљима, такав хаос направио само зато што је са њим требао да служи отац Лазар Вељанчић. Тужно и жалосно.

Прочитајте још:  Покушај да се умањи углед СПЦ оптужбом да је „сигурна кућа за силеџије и педофиле“

Задња вест која се брзо проширила нашом епархијом јесте смена оца Драгана Видаковића са места архијерејског намесника прибојског. Отац Драган је диван и честит човек који је доста урадио за Прибој. Али такав свештеник смета нашем владики, јер није његов човек. Не иде му уз длаку. Али му не сметају свештеници који изводе стриптиз у сред петровског поста. Толико о пастирском раду Атанасије Ракита.




Свето Јеванђеље по Луки каже: ако они ућуте, камење ће проговорити. Тако је ових дана, отац Мелентије из манастира Свете Тројице у Горњој Бистрици проговорио о стању у Епархији милешевској, а што смо ми, верни народ, увелико указивали и говорили. И због тога, отац Мелентије је под забраном свештенодејства. Ево већ други пут отац Мелентије је стављен под забрану свештенодејства, а само што је проговорио о стању у Епархији милешевској. Његове миљенике који су изводили “стриптиз” у сред петровског поста, а што је јавност имала прилику да види (види: http://borbazaveru.info/content/view/13132/1/ ) није казнио ни дана забраном свештенодејства, а оца Мелентија кажњава. Ови његови попови су изазвали такав саблазан код народа да је народ увелико киван на њих. И како код њих доћи на свету тајну исповести. И шта да нас они уче. Боже помози!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Народ треба да зна, да једино отац Мелентије није хтео да потпише тзв. петицију у одбрани владике Атанасија Раките, када је у алкохолисаном стању физички напао владику Филарету у манастиру Дубница код Нове Вароши. Петиција је била организована да се одбрани владике Атанасија и да се вест о нападу на владику Филарета прогласи измишљеном. И због тога, Атанасије Ракита никада није, нити може то да опрости оцу Мелентију. И због тога почиње терор на нашег оца Мелентија. Али оца Мелентија не треба то да брине. Господ је уз њега, а и ми верни народ Епархије милешевске. Ако треба, и пред епархију у Пријепоље ћемо доћи, само да бранимо истину и оца Мелентија, а ове попове и пијаног владику треба подхитно протерати из наше свете Милешеве.

Прочитајте још:  15 епархија УПЦ Московске патријаршије прекинуло да помиње патријарха Кирила

Погледајте видео снимке где отац Мелентије говори о томе шта се дешава у нашој епархији:

Иван Клаг

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Шта се то дешава у Епархији милешевској?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *