Данска: После ликвидације 11 милиона визона, почели и са усмрћивањем мачака ради “спречавања ширења коронавируса”

2

Данске власти су ради спречавања ширења коронавируса почеле са хватањем и усмрћивањем мачака на најмање једној фарми визона, на којој су овог месеца усмрћени сви затечени примерци те животиње крзнарице.
На фарми у близини града Холстебро, где се мачке држе у већем броју ради истребљивања глодара, од 22 тестиране коронавирус је откривен код половине и оне су усмрћене, пренела је телевизија ТВ2 наводе локалног дневника.

Друштво за заштиту мачака има сазнања да је акција у току и на другим фармама.




Влада Данске је почетком новембра донела одлуку да комплетна популација визона буде ликвидирана. Оне су гајене на 1.100 фарми, углавном на северу Данске, и до сада их је усмрћено и закопано преко 11 милиона, након што је код неких откривена мутација коронавируса.

Та одлука је изазвала низ политичких контроверзи и протест пољопривредника у земљи, пошто се испоставило да је незаконита била одлука да се усмрте сви примерци гајених куна, и заражени и незаражени. То је довело и до оставке надлежног министра Могенса Јенсена и до реконструкције владе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Данска: После ликвидације 11 милиона визона, почели и са усмрћивањем мачака ради “спречавања ширења коронавируса”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *