Доктор Несторовић: Ево како да препознате да сте добили упалу плућа изазвану короном!

0

Др Бранимир Несторовић (Фото: Принтскрипт)

Пандемија корона вирусом траје већ скоро годину дана, а за то време чули смо многа нагађања о симптомима корона вируса. Kако да знамо да смо добили упалу плућа управо због цовид 19, доктор Несторовић објањава:

“Дефиниција ковид-19 пнеумоније према Светској здравственој организацији је температура преко 38 степени, отежано дисање и засенчење типа млечног стакла на снимку плућа. Дакле, нема запаљења плућа без ових симптома,” каже он.




Најчешћа терапија која се даје приликом ових симптома је антибиотик, витамин Ц, витамин Д, цинк.

Доктор Пелемеш појашњава: “Антибиотици нису лекови за снижавање температуре. За то постоје други лекови, а антибиотици су лекови искључиво за лечење бактеријских инфекција. Да бисмо знали да је о томе реч, болесник мора да се прегледа, да се узму одређене врсте бар минималних лабораторијских анализа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Телохранитељ руског председника извршио самоубиство у Кремљу!

Антибиотици не захтевају посебну врсту исхране, али грејпфрут, рецимо, не треба узимати уз антибиотик зарад боље ресорпције лека. То је воће које омета ресорпцију, као и млеко, али треба узимати јогурт и кисело млеко, то је као и пробиотик”, истакао је инфектолог и специјалиста клиничке фармакологије доктор Мијомир Пелемиш.

[table id=1 /]



blic žena

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *