Лажне кинеске вакцине против короне доступне на интернету

0

Ilustracija: Deposit photos/luiscarceller

Дневни лист Ђорнале пише о томе да се на интернету могу наћи лажне кинеске вакцине по цени од 350 до 1.500 долара и да упозоравају Италијане да је то опасно и забрањено.

Директор царине Марчеко Минена рекао је за лист Стампа да је Италија појачала контролу бродова и авиона, а понајвише електронску трговину.

“Приметили смо да постоји опасност од дистрибуције кинеске вакцине коју, међутим, нису произвели званични кинески произвођачи и која је дата кинеским грађанима”, наводи Минена.




Генерал Интерпола Јирген Сток изјавио је да је вакцина “течно злато” за црно тржиште. Бизнис инсајдер преноси да се на вебу могу наћи производи који немају везе са кинеском вакцином коју је произвео “Синовак” или “Синопфарм” и да су цене и десет пута веће од уобичајених у Kини, која се креће од 30 до 60 долара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
ХИТНО СТОПИРАЈТЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА! Умрло 25 људи! Шта се ово дешава?

У многобројим интервјуима за штампу, Италијан Ђидо Раси, микробиолог који је пре неколико дана напустио место директора ЕМА после девет година, изјавио је да све те приче о вакцини која функционише 90 одсто или 95 одсто изгледају као нека кладионица.

Једина која ће, како каже, дати заиста зелено светло за производњу и дистрибуцију вакцине јесте ЕМА, која у последњем моменту може и да блокира до сада пронађене вакцине, како “Фајзерову”, тако и ону из “Модерне” и све остале.

Италијански лист Панорама пише о томе да се већ неколико дана у Италији налази кинеска вакцина против короне и да ју је могуће купити од Kинеза у Риму.

Прочитајте још:  Папа Фрања: У Католичкој цркви постоји куга гора од короне




Вакцина која се овде сматра илегалном јер није прошла тестирања која захтевају агенције ФДА – Америчка агенција за храну и лекове и ЕМА – Европска агенција за лекове.

Председник Удружења лекара региона Лацио Антонио Мађи обратио се јавности: “Већ недељама кружи прича да је могуће купити кинеску вакцину против короне преко интернета или у кинеским четвртима, а причајући са пријатељима и лекарима добио сам и потврду. Чак су ми и представници Kинеза рекли да су им се обратили многи Италијани са жељом да купе вакцину. Kинези који живе овде враћају се у земљу да би примили другу дозу и после долазе у Италију у којој ни ФДА ни ЕМА још званично нису одобриле ниједну понуђену вакцину.”

НОВЕ ВАКЦИНЕ И ГЕНОЦИД У НАЈАВИ: РАДИЈАЦИЈОМ ПРОТИВ МИКОЗЕ

Упозорава Италијане да не купују никакве вакцине под именом веро (како се назива кинеска вакцина) нити спутњик (име руске вакцине) која им се нуди илегално или преко интернета.

Државна царина Италије у сарадњи са Интерполом води акцију сузбијања овог феномена, пише Панорама.

[table id=1 /]


Прочитајте још: 




РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *