Масовна вакцинација грађана Србије у првом кварталу наредне године

2

EPA-EFE/HOTLI SIMANJUNTAK

Говорећи о масовној вакцинацији, Мирсад Ђерлек је навео да се она очекује у првом кварталу 2021. године.

“До краја године ће доћи одређена количина вакцина и она ће бити намењена здравственим радницима, полицији и војсци. Отприлике би требало негде око седам дана од примања друге дозе вакцине да будемо сигурни да можемо бити безбедни”, казао је Ђерлек.

Додао је да и поред масовне вакцинације морамо бити опрезни, због тога што ће се појављивати спорадични случајеви ковида 19 и да ће појава вакцине у, како је рекао, рекордном року бити од изузетног значаја у борби против ковида 19.

Ђерлек је истакао да ће Агенција за лекове у предстојећим данима испитати вакцине “спутњик” и да се неће дозволити да грађани Србије добију вакцину без одобрења Агенције за лекове.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Врло је битно истаћи да ће све вакцине које буду грађани примали бити бесплатне за све грађане Републике Србије. То је у овако тешкој економској кризи, такозваној корона кризи у свету, од изузетне помоћи за све грађане Србије и то је још један начин како држава размишља о својим грађанима”, рекао је Ђерлек.

Упркос томе што је законски рок за Агенцију за лекове да о некој вакцини одговори за четири месеца, Ђерлек је истакао да ће држава учинити све да дâ позитивно или негативно мишљење раније, али не науштрб пацијената.

“Прокуженост је, по речима струке, неких 20 посто и ми колективни имунитет једино можемо постићи имунизацијом и зато нам је изузетно битно да што пре добијемо вакцину”, казао је Ђерлек.

Прочитајте још:  Смањује се број ђака и школа у Србији, у школској 2021/22 било је 507.374 ђака што је знатно мање него 2012/13 када је било 565.199 ђака. У школској 2012/13 било је 3.455 школа а девет година касније 3.219

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Масовна вакцинација грађана Србије у првом кварталу наредне године

  1. https://www.youtube.com/watch?v=XQClrsNuNkk
    Бесплатна? Платићемо је кућама, земљом стеченом и наслеђеном од предака.
    На реклами за било који фармо производ убрзано се каже … “посаветујте се са вашим лекаром фармацеутом за последице не одговорамо …”
    Да се подсетимо јунака кона који је 2009 рекао ако се невакцинишемо помреће 2 милиона у Србији!? Јел умрло? Није! Пре неки месец један конов зема лекар из Израела рече ” све ово подсећа на ситуацију са свињским грипом из 2009, за који није пронађена вакцина до сада”
    Па чиме су нас хтели вакцинисати 2009?
    У Енглеској доктори упутили захтев министарству здравља да им покаже доказе о К19, рекли су да немају. Немамо грип, имамо тровање, а вакцине против “грипа” преко ноћи направљене.
    Саберимо 1+ 1 и не наседајмо на “имунизацију” као 2009, иста банда иста мета
    https://www.youtube.com/watch?v=54gQykD9fnE
    Треба бар некада и жене послушати

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *