Помоћ државе певачима – по 90.000 динара добили Бекић, Снеки, Гавриловић…

2
Shutterstcok

Финансијску помоћ од државе добили су извођачи који уживају статус самосталних уметника, на молбу Самосталног синдиката естрадних уметника Србије (СЕМУС), који је од Министарства финансија затражио новчану помоћ за своје чланове, потврдио је председник тог синдиката Драгиша Голубовић.

Помоћ су добили музичари и певачи који су у статусу самосталног уметника, а да нису у пензији, већ су активни, и којима још увек тече радни стаж.

Међу њима су Иван Гавриловић, Снежана Бабић Снеки, Марко Булат, Беки Бекић, Јелена Броћић и многи други, рекао је Голубовић, преноси Бизлајф.
Накнада је била наменска због короне, три пута по 30.000 динара месечно, укупно 90.000 на њихове текуће рачуне, с тим што је све исплаћено ођедном.

Та помоћ је знатно помогла људима, оценио је Голубовић.

Ми смо у име Синдиката упутили захтев Министарству финансија да одобри додатна средства и за самосталне раднике у области културе, за музичаре и певаче који нису у статусу самосталног уметника, који живе искључиво од свог посла и по том основу су пријављени код пензионог фонда и плаћају сами себи доприносе.

Надамо се да ће и то одобрити, објаснио је Голубовић.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!FoNet

2 Коментара

  1. Док у логору Србија много оних са својом јадном дечицом једва преживљава претурајући по контејнерима, држава даје паре и овом, који је певао на увце усташама у ndx на “ Rujan festivalu “ а хвали се:
    https://srbin.info/drustvo/miroslav-ilic-dovoljno-mi-je-3-000-e-mesecno-da-prezivim/?lang=lat

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.