„Нервоза је велика“: Амбасадорка Србије из Лондона о новом соју вируса

1

(Фото: ЕПА)

Амбасадорка Србије у Великој Британији Александра Јоксимовић изјавила је да је доста држављана Србије који живе у Британији одлучило да за празнике не путује у Србију, јер схватају да је путовање у ситуацији пандемије вируса корона ризик. Како је навела, нервоза међу грађанима Лондона је велика.

Јоксимовићева је за телевизију Прва рекла да је у суботу увече, када је објављена вест о новом соју вируса корона који се шири у Великој Британији, настао стампедо ка лондонској железничкој станици.

Она је навела да су новим оштрим мерама највише погођени Лондон и појас ка Доверу.

„Више од 40 земаља је одлучило да обустави авио-саобраћај са Британијом, а Британце је највише погодило затварање прелаза Кале са француске стране, што је изазвало гужве и чекања камиона са робом“, казала је Јоксимовићева.
Она је навела да су реакције грађана Британије подељене и да једни сматрају да су мере претеране, а други да су прекасно уведене.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Мере су усмерене ка томе да се број заражених што пре спусти, а на прес конференцији је један до научних саветника британске владе рекао да ће ове мере бити пооштрене после Божића и да се очекује да могу трајати и неколико месеци“, додала је навела је Јоксимовићева.

У Лондону су све радње сем прехрамбених затворене, а за непоштовање мера предвиђене су изузетно високе казне, од 200 до 10.000 фунти, које се изричу локалима који крше мере или грађанима који организују приватне журке.

Амбасадорка Србије у Лондону је навела да је нервоза међу грађанима велика, уколико се деси да неко приђе некоме ближе од два метра или ако уђе без маске у продавницу.

Прочитајте још:  Руски амбасадор: Москва ће увек подржати оно што Београду одговара

[table id=1 /]




Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Нервоза је велика“: Амбасадорка Србије из Лондона о новом соју вируса

  1. Ни “стари вирус” нису фотографисали и доказали да постоји, а већ се нижу “нове и све новије мутације”
    Када су неки академци у ГБ тражили од министарства здравља да ли имају доказ да вирус постоји ови одговорише “немамо”. Овако могу измишљати и триста комада на сат, ништа их не кошта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *