Комерцијална банка ускоро у рукама НЛБ-а, шта ће бити са рачунима грађана

0

Тридесетог децембра биће завршена продаја “Комерцијалне банке” словеначкој НЛБ банци. На рачун Србије биће уплаћено 395 милиона евра, а банка ће тада како је најављено променити и име. Шта ће бити са рачунима корисника?

Словеначка банка купиће сва права и обавезе па ће тако све оно што су клијенти до сада потписали остати исто.

“Грађани неће имати никаквих проблема, ово њих не дотиче. Добро је за тржиште банака јер инвеститори долазе, а Србија ће добити свој део новца и нека нова енергија нових људи ће доћи овде”, наводи Владимир Васић, генерални секретар Удружења банака Србије.




На рачун Србије биће уплаћено 395 милиона евра. Словеначком инвеститору након куповине припашће 83 одсто акција банке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нови чланови у управи банке именовани су на седници 11. децембра ове године. Клијенти би требало да прате обавештења које банка издаје.

“На нашем тржишту послује 26 банака и то је ефекат консолидације који је у току. Имаћемо и спајање Војвођанске са ОТП банком, а видимо о сада овај пример. То није ништа ново, већ један тренд у свету”, додаје Васић.

Комерцијална банка основана је пре 50 година и деценијама је банка са највише клијената. Процењује се да има око два милиона рачуна и 900 хиљада клијената. Осим у Србији, огранке има и у Црној Гори, Словенији и Републици Српској.

[table id=1 /]



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *